Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Fredsfesten
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
"En historisk inspirert laiv satt til bygde-Norge på 1700-tallet, full av konflikter, vennskap, fiendskap, kjærlighet, uenighet og håndbak.
Fylke:
Akershus
Sted:
Blåhaug speiderhytte
Ønsket ant. delt:
Ca. 30
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
2.2.2018
Dato/tid for slutt:
4.2.2018
Varighet:
Fredag ettermiddag til søndag ettermiddag
Påmeldingsfrist:
30.11.2017
Betalingsfrist:
30.11.2017
Aldersgrense:
16 (15 med verge).
Arrangører:
Adrian Angelico Voje, Marion Bræstrup Løsnes, Christopher de Vries Enger
E-post:
fredsfesten@gmail.com
Hjemmeside:
https://engerchris.wixsite.com/fredsfesten
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Vestbygda og Østbygda har vært fiender lenge. Noen vil mene at uvennskapet startet ved tidenes morgen. Andre vil hevde at de har vært fiender i langt lenger tid enn som så. Uansett hva sannheten måtte være, så er det lite vennskap å spore mellom disse to bygdene, og hadde det ikke vært for at de lokale embedsmennene sørger for å holde konflikten stort sett fri for blodtap, så ville de godt kunne ha tatt livet av hverandre for lenge siden.

Nå har derimot Silje Svartfjell og Olai Svartskog funnet hverandre. De kommer fra hver sin bygd, men har klart å finne kjærligheten til tross for gammelt nag og uvennskap. De vil gjerne gifte seg og leve sin liv sammen, men hvordan skal de klare det, når foreldre og slekt aldri vil godta en slik union? Så langt har de holdt alt hemmelig, også for sine familier, og lagt hodene i bløt for hvordan løse problemet.

Til sist har de kommet frem til en plan. Silje og Olai har med prestens hjelp og velsignelse stelt i stand til fredsfest. Et vertshus som ikke ligger i noen av bygdene, men ikke lange veien unna, er leid inn for anledningen. Her skal de gamle fiendene vartes opp med god mat og drikke, og forhåpentligvis lokkes til å slå en strek over gammelt uvennskap. Bygdefolkene lar som vanlig ikke anledningen til et gratismåltid gå fra seg, og kommer mannsterke, men uten planer om å slutte noen fred.- Fredsfesten er en historisk inspirert laiv, satt til bygde-Norge på 1700-tallet. Laiven vil være preget av god mat, konflikter, dramatikk, og enkle kostymekrav. Les mer på vår hjemmeside.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen