Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Isroser i Høsvind
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Sør-Trøndelag
Sted:
Hexcon 2008
Ønsket ant. delt:
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
11.2008
Dato/tid for slutt:
Varighet:
1 kveld
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
Aldersgrense:
14
Arrangører:
Henrik Lerdah
E-post:
hexcon@hexcon.no
Hjemmeside:
http://www.hexcon.no
Org./For./Gruppe:
Hexcon 2008
Kommentar:

Isroser i Høsvind
Et Levende Rollespill av Henrik Lerdah, Til HexCon 2008


Plot
Spennende ting skjer blant de lokale feene idet høstmørket begynner å gå over til vinternetter. Et bryllup er utlyst, mellom Grevinne Amaranth og Hertug Frostbitt. Dette betyr at de lokale alve-hoff samles for en kveld med festivas og dans, der både høy og lav, troll og hulder, kan møtes og feire kjærligheten som har blomstret selv om naturen visner. Men er det virkelig kjærlighet som er på ferde, eller er dette kun en politisk allianse inngått for å dytte Høstens Prinsesse av tronen sin. For lenge har hun regjert over alle, da ingen tør motsi damen som bærer den forheksede Juvelen av Ti Tusen Mareritt.

Men nå begynner ting å tilspisse seg, og mange ser seg lei på eneveldet. Det er snakk om at folk planlegger tyveri av høstens mektige våpen, samtidig som sommerens riddere mistenker forræderi blant feenes renker. Uheldige forelskelser får følelser til å koke over, og en flaske med dødelig gift er tydeligvis på avveie. Handelsmenn inngår avtaler på bakrom, der de bytter pikebarn mot stjålne juveler. Ingen har motivene man ville forventet, og selv om alle ansikt smiler har de fleste en dolk skjult i ermet. Festen fortsetter mens mørket brer seg utenfor, og ingen vet hvem som kommer til å ende opp på tronen og hvem som ligger livløs på bakken når dette er over.

Info
Dette er en sosial laiv som ikke krever noen forhåndskunnskap eller erfaring. Den er LØST basert på settingen til spillene «Changeling: The Lost» og «Dark Ages: Fae». Deltagere trenger IKKE noen erfaring med spillene for å delta her, men dersom man har lest dem vil man kjenne igjen noen av faksjonene. Folk uten noen som helst erfaring skal ha muligheten til å delta på lik linje med andre.

Roller
Det er mulig å be om spesifikke roller idet man melder seg på (se listen over eksempler lenger ned på siden). Dersom man har mer generelle forespørsler om typen rolle er det også mulig å skrive inn disse, for eksempel om man vil spille en morsom fyr, en vette, en forræder, et troll, en tyv, etc, etc. Dersom mange vil ha den samme rollen vil det bli førstemann til mølla (beregnet ut ifra tidspunkt for betaling). Roller blir utdelt på laiven, siden det hender det er folk som ikke møter opp.

Retningslinjer for Kostyme
Utkledning kommer til å ha veldig lite krav. Feene er vesener som ikke følger med på tiden, tross alt, så det meste som ser passende ut for et ball blant alvene funker. Hvorvidt du kommer utkledd som fjøsnisse eller bare har en stilig moderne kjole er opp til enkeltdeltageren. Kan godt hende at Huldra har begynt å gå i dongeribukse for alt vi vet, selv om mange liker å kle seg mer ut. For de spesielt interreserte som har lyst til å gjøre litt ekstra ut av sminke og kostyme er det mulig å nevne dette i påmeldingen, så kan vi legge opp rollen etter dine planer.

Roller vi allerede har offentligjort
Prinsesse Uhumsk
Hertug Frostbitt
Grevinne Amaranth
Noir, privatetterforsker
Ridder Solstikk
Gullløv, Prinsessens fortrolige tjener
Fader Blod, som skal vie parret
(dette er ikke alle som er tilgjengelige!)

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen