Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Bryllupet
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Ulvehyl II
"One-liner":
Fylke:
Viken
Sted:
Rolandsjøen
Ønsket ant. delt:
30-50
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
16.8.2007
Dato/tid for slutt:
19.8.2007
Varighet:
3 dager
Påmeldingsfrist:
01.05.2007
Betalingsfrist:
01.06.2007
Aldersgrense:
15, under med verge, under 18 foresattes underskrift
Arrangører:
Karita Kristiansen, Eirik Støylen, Torgeir Johansen
E-post:
lorien@laiv.org
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Lorien
Kommentar:

I 1650 dro Skogsrud- og Voldenfamiliene fra gården sin, etter et tiår med ulykker og plager. Ti år gikk, hvor de klarte seg som best de kunne i Hamar, men Bjørn, Skogsrudfamiliens overhode, glemte aldri gården sin, eller eldstesønnen som hadde dødd der, og da han til slutt nektet å gi den opp, fulgte restene av to splittede familier med ham.

Men forbannelsen over gården var ikke brutt. Ti år uten sine ofre hadde bare skjerpet den. Innesnødd i dalen, sammen med husmannsfolket og noen få tilfeldige sjeler som søkte ly for uværet, kunne familiene bare neste mens uhell rammet dem en etter en. Til slutt forsvant Bjørn og kona hans Tora, sammen med Krestiern Voldens kone Ylva og hennes tjenestepike, i et snøskred, og familiene stengte dørene mot snøen mens ulvene hylte og vettene skrapte mot veggene.

Ingen av dem har villet snakke om hva som skjedde, og ingen svarer på hvor Anders Skogsrud er, eller vil spekulere i hvor Bjørnar forsvant.

Alt de vil si, er at de underjordiske holder en til sine løfter.


Etter Anders og Bjørnars ofre, stoppet uhellene like brått som de kom.
Kanskje har de underjordiske til slutt vist miskunn, for ingen kan huske en tid da markene sto så godt, og da trær lot seg felle så lett.

Mange forlot gården for alltid, i visshet om at de aldri skulle ha kommet, men noen ble; gården er deres i sannhet, nå, kjøpt med eget blod og livet til ens slekt.

Torbjørn sitter i høysetet nå, med hans mor, Tora, ved et mirakel berget fra fjellene etter skredet, ved hans øre. Av Voldenfamilien er nesten ingen tilbake, og etter at Krestiern gikk i seg selv etter sin kones død, styrer Torbjørn dem også. Når Mattias Volden ekter Bjørg Skogsrud, Torbjørns søster, vil det bare være en familie på gården.

Det er tid for bryllup. Det er tid for å til slutt nyte fruktene av en gård kjøpt for en dyr pris.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen