Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Mjød og Ambrosia
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Den Gudommelige forviklingskomedie
"One-liner":
Fylke:
Oslo
Sted:
Hytte i Oslo området. Blåhaug
Ønsket ant. delt:
35-40
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
15.4.2005
Dato/tid for slutt:
17.4.2005
Varighet:
3 dager
Påmeldingsfrist:
01.03.2005
Betalingsfrist:
15.03.2005
Aldersgrense:
18. Lavere med verge eller foresattes underskrift
Arrangører:
Torgeir Hoffmann, Rasmus Durban Jahr, Martine Durban Jahr, Lars Hartviksen, Trine Eiane, Lise Hamre
E-post:
url-styret@studorg.uio.no
Hjemmeside:
http://url.uio.no/prosjekter/mjodambrosia/
Org./For./Gruppe:
URL
Kommentar:

På grunn av fanatiske jesustilhengere har de gammle religionene blitt det man vil kalle litt upopulære blant tilbederne. For å si det rett ut, er det slettes ikke mange som tror på dem lenger og de som gjør det blir ansett for å være hedenske. Etter å ha trøstet seg selv, i tusen år, med å si at trenden snart vil snu, innrømmer endelig Odin for seg selv at visse tiltak må bli iverksatt for å sette den gammle og ikke minst EKTE religionen tilbake på dagsorden. Nå er det nok med dette "Jorda ble skapt på syv dager" våset! Noe må gjøres, men selv ikke gudene i Åsgard kan gjøre dette alene... så Odin har snakket med sin himmelske budbringer Hermod som i sin tur har snakket med Hermes som har kontaktet sin overordnede Zevs - Odins gammle "kompis" og evige rival.

Etter mye om og men kommer Olympens guder og åsgårds Æser til enighet om å møtes på nøytral grunn: En ølstue i Teutenbürger skogen, for å diskutere den meget alvorlige og pressende situasjonen, men når gudene til to store religioner møtes, er det ungåelig at det blir visse uenigheter og forviklinger dem i mellom. Og skulle de lykkes i å styrte Kristendommen gjennstår det størrste problemet av alle... Hvem kommer til å dominere verden?

-----------------------

Dette kommer til å være en laiv hvor vi skal prøve å illustrere hva som skjer når en gammel religion går til grunne og ikke minst hva som kan skje når de bestemmer seg for å sammarbeide med gudene i en annen religion som er minst like villige til å bli husket. Det er en laiv om kulturkollisjoner der det kommer til å bli både alvorsstunder og komedie.

Hvem har stjålet Frøyas Brisingamenet?
Hvem har Apollon forelsket seg hodestups i?
Kommer Loke til å danse på bordet i Afrodites rosa kjole?
Hvem styrer sin underverden bedre? Hel eller Hades.
Hvor stor er egentlig hammeren til Tor?

Dette og mye mer på - Mjød og Ambrosia; Den gudommelige forviklingskomedie!

---------------------------------

Laiven kommer til å være alkoholfri, skjønt det på lørdag blir fest til ære for alle gudene (tilstede) for at de kan ta igjen det som har skjedd siden de var elsket og æret og tilbedt av de store horder lettpåvirkelige mennesker. Søndag morgen skal gudene holde det store møtet.

Pris: ca. 250 for URL-medlemmer, og 300 for andre.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen