Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Being Helen Keller
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Du kan ikke høre, du kan ikke se. Du er døvblind. Men du har et liv, ditt liv og du er som alle andre. Du vil leve det så godt du kan.
Fylke:
Trøndelag
Sted:
Trondheim, Rotvoll
Ønsket ant. delt:
Maks 20
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
6.11.2010
Dato/tid for slutt:
6.11.2010
Varighet:
3-4 timer
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
Aldersgrense:
Arrangører:
Sonja Erlenkamp
E-post:
Hjemmeside:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=134927736557188
Org./For./Gruppe:
Laivfabrikken Trondheim
Kommentar:

Hva handler denne laiven om?
Det å være døvblind er en erfaring få av oss kan forestille seg. Laiven skal gi deg muligheten å oppleve hvordan livet som døvblind kan være utfordrende, men samtidig også gi deg et nytt perspektiv på kroppsspråk, kommunikasjon gjennom fysisk kontakt, utfordring...er knyttet til kontroll over egen tilværelse og tillit.

Setting: Kvelden før Norges Døvblindeforening skal ha sitt årsmøte er du invitert til å være med på en middag sammen med flere av deltakerne på årsmøte. Det er noen du kjenner fra før, men ikke alle. Sammen med en ledsager skal du delta i denne sosiale begivenheten. Maten skal først forberedes og så nytes sammen i felleskapet.

Spillmekanismer:
Før laiven blir spillergruppen delt opp I to: halvparten spiller døvblinde (ved hjelp av hørselsvern og øyemasker), halvparten spiller deres ledsagere.
Laiven består av to deler: I første delen forebereder spillerne maten sammen, i den andre delen bytter ledsagerne og de døvblinde rolle og så spiser maten sammen.
I tillegg vil en GM styre når ledsagere skal gå til en annen døvblind klient.
Konsept
Denne laiven er inspirert av ledsagerøvelser i tolkeutdanningen for døvblinde

Spillspråk: Spillet vil spilles på norsk.
Krav: Ingen erfaring med laiv, teater eller lignende kreves
Spillestil: Kontinuerlig spill med full innlevelse, med noe arrangørstyring og teknikker for å få til kommunikasjon på tross av døvblindhet.

Pris: (Kommer snart)
Nødvendige forberedelser vil bli gjort før spillstart.

Spillets oppbygging:
Spillet varer i ca 3-4 timer, inklusive briefing og debriefing samt forberedelser.
Hovedoppgaven for alle rollene er å forberede og å innta et måltid sammen. Utover det har de to gruppene forskjellige perspektiv av det som foregår:
Spillerne som spiller døvblind vil få utdelt hørselsvern og øyemasker før spillstart for å sikre at de ser og hører minst mulig. Rollene er opptatt av det sosiale samværet med hverandre. Det er ikke altfor ofte at et så stort antall likesinnede (=døvblinde) møtes. I tillegg har hver rolle sin egen agenda, sin egen personlighet, preferanser osv. Det kan spenne fra et ønsket om å gjøre alt for å kuppe årsmøte neste dagen til å få snakket med en person man liker spesielt godt, eller til og med forsøke å unngå å få den ene ledsageren man rett og slett ikke kan fordra.
Spillerne vi få utdelt en rolle i stikkordform, men kan i stor grad selv avgjøre hvor mye de vil spille på agendaen til rollen og personligheten. Dette fordi det kan oppleves som krevende nok å erfare døvblindheten uten å fokusere på rolleegenskaper i tillegg.
De som spiller ledsagere får som oppgave å sikre at den døvblinde de er ledsager for føler seg trygg og er komfortabel i situasjonen, at de skjønner hva som foregår rundt dem, kan gjøre egne avgjørelser og være del av det sosiale samspillet.
Ledsagere har som etisk yrkesprinsipp å ikke ha en egen agenda, i alle fall ikke leve den ut eller vise den.
Halvveis i spille bytter Ledsagere roller med de døvblinde. Det vil også være noen bytter av ledsagere for de døvblinde underveis i spillet.

Kostymer
Noe som du føler deg komfortabel i og kan bevege deg uhindret i.

Spillmekanismer:
Det vil bli forklart og øvd på noen spillmekanismer som skal gjøre det lettere å kommunisere og å øke trygghetsfølelsen hos spillerne når de skal spille døv-blinde. I tillegg vil spillerne for spørsmål som skal gi dem litt bakgrunn mht. noen utfordringer døvblinde møter til daglig. Alt dette skjer i en workshop før spillstart.

Timeplan
1400 - 1530 Oppmøte og registrering Workshop og Forberedelser
1503 - 1800 Aktiv Spilltid
1800 - 1900 Diskusjon etter spill, debrief og evaluering
1900 - Afterlaiv, for de som vil.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen