Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Inndalssaga 4: Blodhevn
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Trøndelag
Sted:
Ramsåsvolden, Verdal kommune
Ønsket ant. delt:
50
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
3.9.2009
Dato/tid for slutt:
6.9.2009
Varighet:
4 dager
Påmeldingsfrist:
15.05.2009
Betalingsfrist:
15.05.2009
Aldersgrense:
18 (16 med tillatelse fra forestatte, yngre kan søke)
Arrangører:
Sunniva Sakvik, Torgrim Husvik, Benny Arntzen, Tore Svanemsli, Sverre Midthjell, Lynne Wermuth, Sebastian Bragstad
E-post:
decadance@decadance.no
Hjemmeside:
http://decadance.no
Org./For./Gruppe:
DecaDance
Kommentar:

Utfjorden, år 924.
Torarna Arnesdatter svelget og hevet stemmen.

- ?De kom gjennom tåka på morgenen, opp fra fjæra. Hærmenn, mange i tallet, kledt i stridsbunad og med kvasse våpen. Bror min, Arnleiv, og mennene på gården gikk i mot dem så Arnora og jeg kom oss til skogs. Ætlingene våre ble drevet inn i langhuset, og så tente nidingene i takskjegget. Bror brant inne der, sammen med far og mor min. Ugjerningsmennene sto utenfor og lo mens de så på.?

Kvinnene på sætra trakk seg nærmere sammen og skuet ned på de mange brannene som herjet bygda nedenfor.
- ?På Oppheim drap de sølvesønnene,? sa Svana tynt, og det lød mange gisp.

- ?Nå kommer de snart hit,? hvisket én, og ordene fikk hele kvinneflokken til å skjelve.
- ?Her skal de nok møte uventet motstand,? mumlet høvdingen.
Flere av de gamle konene nikket bistert til høvdingens ord.


VELKOMMEN TIL INNDALSSAGA 4: BLODHEVN!

DecaDance inviterer nok en gang til vikinglive, den fjerde i sagaen.

Hovedtema denne gang er de mer utrivelige sidene av vikingetiden, med hærferd, drap, hevn, stridsmot og ære i fokus. Det er flere stridsdyktige roller enn før, og dette blir IKKE en koselive. Vi kommer til å spille på til tider voldsomme elementer som tvang, voldtekt og andre overgrep. Samtidig er det plass for samhold, forhandling, drama, mystikk og til og med kjærlighet. Vi vil legge stor flid i å sørge for at det vil bli like givende å spille kvinne som mann på liven.

Selv om dette er en slags føljetong, er det intet hinder for å komme som fersk spiller. Nye roller er like viktige som gamle. Da liven denne ganger tar plass i Utfjorden, er det begrenset hvilke gamle roller som kan spilles. De det gjelder vil bli kontaktet direkte av oss. Vi ber gamle spillere om forståelse for at visse gamle roller må spilles, og at rollen derfor vil bli gitt videre til nye spillere om akkurat du ikke har anledning til å delta.

Sjanger er som før magisk realisme, men med litt større vekt på mystikk og gudetro denne gang. Vi befinner oss på et tenkt sted i norsk vikingtid, hvor guder og vetter finnes selv om få har sett dem. Seidfolk er mektige, og goder og gydjer nyter stor respekt av alle.

Dette er ikke en fantasy-live, og det er derfor viktig for godt spill å sette seg inn i tidens skikker og tenkemåte. Alt du trenger å vite skal imidlertid finnes i våre kompendier. Det betyr at selv om vi ikke krever at du kan kompendiene utenat, så skal du som spiller ha lest gjennom dem minst én gang. Alt kompendiemateriale vil ellers finnes tilgjengelig på liven, slik at man har mulighet til å finne igjen viktig informasjon underveis.

Det er flott om spillere etterstreber en viss historisitet i kostymer og utstyr, men dette er ikke et uforbeholdent krav. Arrangørene er behjelpelige med rådgivning på dette punktet! I løpet av sommeren vil vi også arrangere et treff for våpentrening, kostymehjelp og generell viking-nerding. Med mat, drikke og dekadent kos, naturligvis.

Det blir overnatting i lavvo, hus og telt. Vi stiller med råvarer til ett måltid om dagen, som tilberedes av spillerne. Det er tillatt å nyte medbrakt alkohol i forsvarlige mengder.

Vi ønsker oss ca. 50 deltakere. Denne liven passer ikke for barn, og aldersgrense er 16 år. Spillere under 18 år må ha med underskrevet tillatelse fra sine foresatte for å delta. Spillere under 16 som er godt kjent med live fra før kan søke DecaDance om å delta.

Liven vil finne sted på Ramsåsvolden i Verdal kommune i Nord-Trøndelag, starter torsdag 3.september på ettermiddagen og slutter i løpet av formiddagen på søndag 6.september. Pris er kr. 600,- for spillere som er medlemmer av Organisasjonen Landsbyen, kr. 800,- for andre spillere. (Medlemsskap i Landsbyen koster kr.100 og kan bestilles her: www.landsbyen.org).

Du kan lese resten av Inndalssagaen på våre nye hjemmesider: decadance.no. Påmelding åpner 15.februar. Følg også med på vårt forum her på laivforum.net.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen