Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Utgard 1: Veien til Valdenskog - Den gamle tømrer
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Tømrær'n
"One-liner":
Fantasy, Vertshus og Mystikk
Fylke:
Vestfold og Telemark
Sted:
Langevannstua, Kjose, Larvik
Ønsket ant. delt:
50+
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
29.7.2011
Dato/tid for slutt:
31.7.2011
Varighet:
Fredag til sent på Lørdag
Påmeldingsfrist:
15.07.2011
Betalingsfrist:
20.07.2011
Aldersgrense:
18 (under 18 med underskrift fra foresatte)
Arrangører:
Anders Roligheten, Jørn Andreassen, Kristoffer Ottem, Kent Sørlie, Sven Hafstad, Ruben Elgen
E-post:
valdensti11@gmail.com
Hjemmeside:
http://www.utgardlaiv.org/
Org./For./Gruppe:
Utgard
Kommentar:

Øst i Garnet, rett utenfor Valdenskog ligger vertshuset Den Gamle Tømrer. Ved vertshuset ligger veien som leder fra hovedstaden til Ivansborg. Det vil si en halv dags reise unna Ivansborg. Den Gamle Tømrer besøkes derfor av mange reisende, som handelsreisende, underholdere og mange slags andre folk. Mange av de gjennomreisende er arbeidere som bygger opp den nye storbyen Ivansborg, som forhåpentligvis vil bli en sterk by i årene fremover dersom kongeriket skulle bli truet av en invasjon. En gård utenfor Ivansborg, ved navn Lade gård er kjent for landets beste brygg, som man får kjøpt på det store vertshuset ved navn Tapperiet, som ligger i Ivansborg. De besøkende på Tapperiet skrøner mye over en seidel øl eller to. Det sies at ryktet rundt Lade gård sitt gode øl startet på vertshuset Den Gamle Tømrer. Når reisende endelig kommer til Ivansborg og Tapperiet, og får smake på riket sitt beste øl, så er det gjerne ekstra stas å sitte i godt lag, og fortelle at de tilbrakte en natt på Den Gamle Tømrer. Lade gård leverer nemlig ikke øl til Den Gamle Tømrer lenger. Du lurer nå sikkert på hvorfor de sluttet med det, og det skal jeg fortelle deg min venn. Alle som overnatter på Den Gamle Tømrer er overbevist om at gjenferdet til en tømrer går igjen i skogene der. Historiene rundt tømrerens død er mange, men de vanligste forteller at hans liv tok en brå slutt da han fikk et tre over seg. Noen fortellinger sier at det var hans sønn som felte treet, andre sier det var han selv. Dog er det historiene som kommer fra folk som har sett han, som folk fascineres av, og har jeg sett han? Kom innom på vertshuset en gang, så skal du få høre min historie. Hvem vet, kanskje det kommer noen andre innom som har sett gjenferdet også? Du vil vel trossalt ha noen gode historier å fortelle når du sitter trygt på Tapperiet til en gang neste uke, der du hører på historier og drikker Lade gård sitt brygg? Velkommen skal du være. Til Den Gamle Tømrer. De serverer fortsatt brygg, bare ikke Lade gård brygg, men historiene er gjerne viktigere enn landets beste brygg.

?Veien til Valdensti, Den Gamle Tømrer? er en laiv som utspiller seg i Utgardverdenen på et vertshus i menneskeriket. Dette er laiven for deg som ønsker å bruke en helg av sommerferien til å dra på laiv, uten at noen andre roller har mulighet til å starte en krig rundt deg, eller løper rundt for å redde verden. Du skal slippe å dra med seg 20kg med metallrustning for å ha det gøy, for i denne laivverdenen er det ikke krig. Det er dog ikke sagt at du kan la latex sverdet og drømmen om eventyr ligge på hylla, tvert imot. ?Du får ikke mer moro en du lager selv? sier et gammelt laivutrykk, men hvor sant er det? Vel i dette tilfellet blir det veldig opp til spilleren. Fordi du velger selv om du vil være en eventyrer, bonde, snekker eller en annen type borger, og disse kan gjerne eie et sverd.

Alkohol er ikke tillatt på laiven, men etter laiven er over på lørdagskvelden vil det bli en afterlaiv på stedet. Spillerene får en mulighet til å bli kjent med hverandre, og det vil være mulig å nyte medbrakt alkohol, så lenge du har lov til det iløfølge norsk lov. Isåfall er dette på eget ansvar, og for hyggens skyld. Av denne grunn er laivens aldersgrense i utgangspunktet satt til 18 år, dersom du ikke har med skriftlig tillatelse fra foreldre eller foresatte. Dersom du er under 15 år, så er det også påkrevd at du har med en verge på laiven, som er ansvarlig for deg.

Som spiller flere utfordringer før laiven, og de viktigste er:
Skrive en rolle, eller komme med et utkast til den.
Lage kostyme til rollen eller rollene dine.
Pakke og komme deg til laiven.
Samarbeide med andre laivere og arrangør i forhold til påmelding.
(mer om påmelding kommer lenger ned)

Hva kan du forvente når først laiven starter?
Karakterrollespill? ? Ja, mye ? Laiven setter fokus på personlig spill mellom spillere
Action? ? Noe ? Leter du etter action, så skal du få det, men det er ikke i fokus
Stemning, mystikk og spenning ? Ja ? Denne laiven fokuserer på spill ved ord, ikke sverd
Sjanser for nattesøvn? - ja ? Det skal ikke være noe problem om du ønsker det.
Sjanser for matro? - ja ? Det er ikke et problem.
Adrenalinkick? - forhåpentligvis ? Det kommer helt an på hva du gjør utav laiven.
Historisk autensitet? - Ja ? men det er en fantasi verden, men her er det ingen som får lov å løpe rundt i olabukse og t-skjorte.
Overnaturlige vesener? - Noe ? Laiven byr på lite action SIS, men det overnaturlige kan bli snakket om.
Ca. hvor mange vil dø? ? noen få, en håndfull kanskje

Hvor er laivområdet?
Langevannstua i Kjose, spillere må sørge for å ta med egne telt.

Hva koster laiven, og hvorfor koster den?
Laiven vil koste 200kr + 50kr depositum. Utgiftene dekker hovedsakelig leie av laivområdet, mat og praktiske utgifter. Depositumet får du tilbake etter laiven når området er ryddet og vi pakker sammen.
Kontoinformasjon for betaling kommer pr e-post.
Betalingsfrist er 08.07.2011
Det tas forbehold om at laiven avlyses dersom for få melder seg på, eller deltakerene ikke betaler innen betalingsfristen.

Mat og drikke på laiven, hvor mye burde jeg ta med?
Det er ingen felles servering fra vertshuset, men innen en gitte tidsperioder på laiven vil enkle måltider/husmannskost vil være mulig å kjøpe der for in-laiv penger. Selvsagt har vertshuset også alkohol fritt øl, og noe vann.Kort og godt så har vertshuset nok mat til vertshus stemning, så spillere rådes til å ordne med mat og drikke selv.

Hvor finner jeg informasjon om laivverdenen, og hva bør leses?
Et kompendium for laiven vil være å finne på www.utgardlaiv.org

Kostyme, hva kan jeg bruke?
Fantasy laiv setting, med åpninger for mye. Det er åpning for kjoler, kilt, pene og stygge skjorter, hatter, skjerf, hosebukser, bukser, tunikaer, m.mer. Ingen strenger krav, men kostymet skal heller ikke se moderne ut, eller ha reklame på seg. Vi er i skogen så en fordel og ikke skitne til pene ballkjoler og lignende. Sort frakk og trekanthatt er heller ikke et feil kostyme å bruke. Men det er fortsatt sverd og pil og bue som er teknologien, ikke kruttvåpen og kanoner.

Hvordan melder jeg meg på?
Du sender en mail til valdensti11@gmail.com
Kompendiet som snart havner på hjemmesiden vår vil forhåpentligvis hjelpe deg på vei med å utvikle rollen din. Avgjøre bosted osv?
Dersom du ikke ønsker å skrive rolle selv, føler du er en fersk laiver og ikke har noen tanker om hvordan du skal lage deg en rolle, så fortvil ikke. Send en påmelding fortell litt om deg selv, og hva du kanskje føler kunne være gøy, så vil du få et rolleforslag tilbake.
Mer informasjon av hva, som skal være med i påmeldingen lenger ned.

Forslag til ting du kan tenke på når du skriver rolle eller melder deg på som SIS er:
Hvor i Garnet kommer jeg fra?
Hva ønsker jeg å spille på?
Ønsker jeg å spille på noe for å gjøre laiven kul for andre (gå med trebein, være gravid, stamme, ha dårlig kort tid hukommelse eller lignende)
Hvilket yrke har rollen min (rik, fattig, snekker, smed, baker, eventyrer, veiviser, bard, historiker)
Hvorfor reiser rollen min i retning Ivansborg?
Hvorfor er rollen fascinert av den gamle tømrers historie, eller mener det hele er tøv.
Ønsker jeg å spille sammen med noen, kan jeg sende påmelding samkjørt med noen andre sin?
Vet rollen min noe om: Kongens død? Helgnene i Religionen Imhatar? (Se kompendie for mer informasjon)

Påmeldingsskjema. Kopier følgende skjema, fyll det ut og send det til følgende email: valdensti11@gmail.com
Merk påmeldingen: ?Påmelding Veien til Valdensti?
Navn:

Telefonnr.:

E-post:

Spesielle hensyn (allergier o.l.):

Navn på pårørende:

Telefon pårørende:

Hvordan laiverfaring har du?

Skriv inn ditt rolleforslag nedenfor:


Andre kommentarer? (Fortell det du har av tanker i forhold til laiven)

Send gjerne med et bilde av deg selv, det vil bli brukt til å lage et kompendium over laivens deltakere slik at det blir lettere for alle å forbrede seg til laiven. Å sende bilde er intet must.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen