Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Actarnia: Nattlandet våkner
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Akershus
Sted:
Krakossæter
Ønsket ant. delt:
40-50
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
22.6.2017
Dato/tid for slutt:
25.6.2017
Varighet:
4 dager
Påmeldingsfrist:
01.03.2017
Betalingsfrist:
01.03.2017
Aldersgrense:
16
Arrangører:
Mari Gjengedal, Kjerstin Gjengedal, Synnøve Solum, Jon Ree Holmøy
E-post:
actarnialaiv@gmail.com
Hjemmeside:
https://actarnialaiv.wordpress.com/
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Det nærmer seg sommersolhverv og feiring av det nye året. Dette er den viktigste og festligste høytiden i løpet av året, som feires tre dager til ende slik skikken er. Men ikke nok med det: for første gang på elleve år faller nyttårsfeiringen og nymånen på samme dag. Det gjør dette solhvervet ekstra viktig.

Lensherre Høyberg av Gråstad skal utnevne et nytt medlem til rådet sitt, og han har valgt å bruke nymånenyttåret som anledning til å samle krims og krams. Det loves konkurranser og festligheter og god mat, og det blir en velkommen mulighet til å treffe igjen venner og fiender, bekrefte allianser eller bryte dem, forhandle om ekteskap og forretninger.

De overtroiske her nord pleier å si at dagen etter sommersolhverv må man vokte seg vel for å komme med en løgn, samme hvor liten og ubetydelig, for da får man vettene etter seg ? men man kan ikke ta slik overtro alvorlig. Dessuten har lensherren invitert noen av de vise fra Kunnskapens Tårn nær hovedstaden Brominia. Nord-Erboc og Nattlandet er fortsatt lite kartlagt og utforsket, og lensherren vil gjerne bli husket som den som endelig får satt i gang en skikkelig kartlegging av disse områdene.

Siden bergverksbyen Gråstad er et trafikknutepunkt for reisende til og fra Nattlandet, er det mange som samles hos lensherren disse sommerdagene. Til og med noen av innbyggerne i Nattlandet, folk som vanligvis holder seg i ødemarken og trives med det, er plutselig å finne i Gråstad. Spørsmålene og historiene de har med seg, gjør at enkelte begynner å lure på om utnevnelsen av et nytt rådsmedlem i grunnen er det minste problemet lensherren og rådet hans må ta stilling til etter denne nyttårsfeiringen.


-----------------------------------------------------

Nattlandet våkner er en laiv satt til verdenen Actarnia. Vi befinner oss i kongeriket Erboc, langt nord på grensen til det usiviliserte Nattlandet.

Dette er en fantasylaiv hvor kjente elementer fra norsk middelalder og folketro kombineres med opplysningstidens idealer om forskning og kartlegging. Tradisjonelle fantasyraser som alver, dverger og orker er byttet ut med vildere, hekser, garborer, blå folk og andre. Det blir stemningsspill, musikk, mystikk og overtro. Forskjeller mellom kulturer og raser vil stå i fokus. Vi ønsker historiefortelling, samhandling, relasjonsspill og innlevelse, og at spillere griper tak i situasjoner og anledninger for å skape godt spill. Personlige mål og plott er like viktig som store «redde verden-plott».

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen