Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Østfronten 1943
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Østfrontlaiven
"One-liner":
Fylke:
Sør-Trøndelag
Sted:
Landsbyen i Holtålen
Ønsket ant. delt:
40-60
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
11.10.2007
Dato/tid for slutt:
14.10.2007
Varighet:
tre døgn
Påmeldingsfrist:
01.08.2007
Betalingsfrist:
01.09.2007
Aldersgrense:
16 år
Arrangører:
Terje Johansen, Torgrim Husvik, Gudmund Saksvik, Sverre Midthjell, Thomas Berg, Stian Sjue
E-post:
terjejo@broadpark.no
Hjemmeside:
http://ostfronten1943.laiv.org
Org./For./Gruppe:
Skeleton Crew
Kommentar:

Oktober 1943 , litt øst for Leningrad. I to år har tyske styrker okkupert og forsvart dette jordbruksområdet, men russiske angrep blir stadig hardere over hele østfronten og den tyske fronten begynner å falle fra hverandre. Aksemaktenes håp om seier virker fjernere og fjernere ettersom tapene av soldater og materiell vokser fortere enn de kan erstattes.

5. bergjegerdivisjon har kjempet mot russiske soldater og partisaner i området i hele 19 måneder, og må trekke seg tilbake hvis de ikke skal bli utslettet. Mens frontlinjen smuldrer blir en liten styrke av soldater, det som er igjen av 1. kompani, sendt bakover med et livsviktig oppdrag: å opprette og forsvare en oppsamlingsstilling som restene av divisjonen og andre tyske enheter kan dirigeres mot. Mens det ennå er noen igjen å redde ut.

Et lite russisk jordbrukskollektiv, Kolkhos 17 Borynetsy, egner seg fremragende til formålet - alle de grunnleggende fasiliteter finnes og det går en vei gjennom området. At det er sivile der en en ren fordel for tyskerne; det betyr potensielle levende skjold, vedlikeholdte hus og slavearbeidere om nødvendig. For de russiske bøndene, de som ikke har flyktet, handler det om å ta vare på gården og hverandre og leve videre selv om krigen har kommet tett, tett innpå.

------------------------

Arrangørgruppa Skeleton Crew planlegger å gjennomføre laiven Østfronten 1943 over tre dager, fra torsdag 11. til søndag 14. oktober 2007 - med fra 40 til 60 deltakere fra 16 år og oppover, i Landsbyen i Holtålen der alt ligger til rette for settingen - et lite tettsted langt ute i ødemarken. Anlegget omfatter et laftehus, flere brakker, utedo, vann fra spring, kort avstand til vei og bare noen få kilometer til nærmeste tettsted og butikk. Anlegget er omgitt av skog.

Laiven har en sterkt historisk inspirert handling og enhver som ønsker å delta kan sette seg inn i tidsperioden og tidsånden ved hjelp av lett tilgjengelige historiske fakta og fremstillinger på nettet, på biblioteket og i historiske dokumenter.

Det er i hovedsak fire mulige rolletyper man vil kunne sette som førstevalg ved påmelding. Tysk kampsoldat, tysk støttesoldat, russisk arbeider og russisk familiemedlem. Kampsoldater og arbeidere må være forberedt på harde (om ikke så langvarige) tak med løping i skog, bataljer, fysisk jobbing og tilsvarende påkjenninger. Støttesoldater og familiemedlemmer er rollene for de som i ønsker en mindre fysisk krevende laiv.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen