Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Kjølsvinet bar og grill
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
1699: ..fanden tok resten... vi er de siste . . . ?
"One-liner":
Fylke:
Vestland
Sted:
Håsteinsgt. 31, Bergen
Ønsket ant. delt:
20+
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
31.3.2006
Dato/tid for slutt:
1.4.2006
Varighet:
En kveld
Påmeldingsfrist:
27.03.2006
Betalingsfrist:
27.03.2006
Aldersgrense:
18
Arrangører:
Terry Grogg Eide, Sunny Will Halvorsen
E-post:
piratlaiv@yahoo.no
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

"På en nedslitt kneipe i Karibien samles de: Spanskehavets mest ramsalte sjøulker og pirater.
Her kan de for en stakket stund drikke opp sine hardt tilranede mynter, skryte av sine største varp, og fabulere om den skatten de skal grave ned når de engang (og måtte gud forby) legger inn årene og gjør landkrabbe av seg... Groggen flyter fritt (selv om det går rykter om at kjøkkepersonalet vanner den ut med saltvann og har tommelen i begeret), gulnede papirer skifter eiere, og skip skifter mannskap. Det trampes i treben og klirrer i kroker, og rustne røster stemmer i stadig nye og mer ubehøvlede sanger, mens kveldens første nevekamp ender med at Skjeive-Franks nese har blitt enda skjeivere og han nå har enda færre tenner å ljuge med. Stemningen er på opptur og kvelden er ennå ung?!"


Forutsetninger for spillet:
Dette er en stemningslaiv, uten store hovedplot, men med mulighet for mange små morsomme, underfundige, rare og spennende karakterer og plotlinjer. Vi legger ikke opp til et veldig høyt ambisjonsnivå, fokuset vil være på å ha det gøy og få leve ut piratdrømmen, uten å investere mye tid og penger i kostymer og effekter. Dette er ikke en fantasylaiv, men heller ikke en historisk laiv. Vi befinner oss på randen av den virkelige verden, en gråsone mellom fakta og fantasi, hvor spillerne står fritt til å benytte historisk kunnskap, men også til å improvisere fram fakta. Vi ønsker å iscenesette piratmyten, med et løselig utgangspunkt i året 1699, i tiden etter at Port Royal sank (1692). Baren ligger i den britiske kolonien Kingston, og de fleste piratene vil være engelske. Det er også muligheter for å spille pirater fra andre nasjoner, som fransk, spansk, holandsk etc. Overnaturlige fantasyelement hører ikke hjemme i vår setting. Derimot er alle sjøfolk, og særlig pirater, svært overtroiske! Spillerne får ikke benytte fiktive eller virkelige piratnavn, men står ellers fritt til å finne på velklingende navn! Vi kjører laivdemokratisk likestilling, noe som innebærer at alle kan inneha alle typer roller. Vi ønsker at dere raskest mulig mailer oss detaljerte rolleforslag. Vi kommer ikke til å skrive mye tillegg til roller, kun legge til plotstrukturer og balansere rollene i forhold til hverandre. Merk: Kun en fysisk skavank pr deltager (ingen får både ha øylapp og treben..) Kamp vil bli løst på følgende måte; ingen får kamppoeng, alle kan ha våpen, men den som starter slosskamp taper automatisk. Skader er ikke dødelige med mindre spiller selv ønsker det, og da vil IL ha beskjed på forånd!

Kostymer:
Bruk gamle ting på nye måter, byttelån med venner, besøk fretex, og lag gjerne noen enkle, karakterforklarende plagg.


Om Port Royal:
(http://en.wikipedia.org/wiki/Port_Royal%2C_Jamaica).

Piratinfo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pirates

Praktisk:
Deltageravgift kr 100 + det du ønsker å drikke.
Spillet vil foregå i Sunnivas hus, for anledningen rigget om til en skjeldent luguber piratbule. Adressen er Håsteinsgt. 31. Spillstart fredag 31.mars, kl 17.00. Spillet avsluttes i de tidlige timer 1. april.

Alkohol:

Ja, det blir muligheter for Grogg, vin og øl. Selvsagt ikke sprit til de under 20. Serveringen vil foregå ved at alle tar med seg ønsket mengde drikkevarer, som så vil inngå i en kollektiv pot, og serveres av IL. Overskuddet overføres til afterlaiven.

Alder: Laiven har 18 års grense.
Merk: Vi ønsker ikke å servere alkohol til mindreårige, men velger å åpne laiven for spillere under 18, under visse bestemmelser. Vi vil kjøre en 16års spesialgrense for deltagere som arrangørene selv vet de kan stole på, eventuelt som tre deltagere arrangørene kjenner godt er villige til å gå god for. Spillere under 18 må ha en spillende verge over 20 år som står ansvarlig for at ikke den mindreårige får alkohol.
Merk: Arrangørene forbeholder seg retten til å vanne ut groggen, og bortvise overstadig berusede spillere.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen