Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Den falne Føniks
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Vestland
Sted:
Bergen
Ønsket ant. delt:
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
31.3.2008
Dato/tid for slutt:
31.3.2008
Varighet:
1 kveld
Påmeldingsfrist:
17.03.2008
Betalingsfrist:
17.03.2008
Aldersgrense:
20
Arrangører:
Karin Aspenes, Hanne Eik Pilskog
E-post:
den.falne.phoenix@gmail.com
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Prosjekt Føniks
Kommentar:

Den Falne Føniks;

Det er noe på gang som har satt sin skrekk i mang en pirat og det skjer på alle de syv hav! Ingen vet hva, men det er noe eller noen som får piratskip, ett etter ett, til å forsvinne sporløst på sjøen, med kun fliser som skyller inn mot land... Er det det fryktede sjømonsteret som legender hvisker om som endelig har reist seg fra dypet? Har koloniherrene i hemmelighet utviklet et super-våpen som de nå senker piratskip etter piratskip med? Eller har noen satt i gang en forbannelse som får havet selv til å sluke alle pirater som våger sitt skip ut på dets bølger?

Ryktene går og frykten har begynt å spre seg, kan dette være spikeren i kista for alle pirater? Og hvor er vel et mer naturlig sted å høre siste nytt enn Den Falne Føniks på sjørøverøya Tortuga?På den eldgamle sjørøverbula, kalt Den Falne Føniks, samles priatene! Her kommer ikke bare de karibiske pirater, men også langveisfarende fra den eksotiske kysten av Asia (som sjeldent er i disse farvann!), for også de vil vite hva det er som skjer?

Men er en allianse mot en felles fiende sannsynlig og tør man stole på en pirat? Og har man egentlig mer enn rykter som sier at piratskip ligger på havets bunn, eller for den slags skyld at det er noen sammenheng mellom skip som forsvinner? Spørsmålene er mange og uenigheten stor! Men Den Falne Føniks er mer enn kun et møtested; her er stedet man hører siste nytt, skryter av sine ferder eller drukner sine sorger, bytter til seg et skattekart, finner et mannskap eller selger et skip! Her er det sang, spill og til tider oppgjør av gammel gjeld! Her stikker også en og annen stamkunde innom, samt pensjonerte pirater som mimrer om gamle dager da de fryktløst seilte de syv hav!

Hvem møter man på Den Falne Føniks?

I hovedsak finnes det tre typer pirater på Føniks; de karibiske piratene som deles inn i de franske og de mer barske Sjø Haiene. Samt de eksotiske Singapore Piratene. Det går også an å spille lokale stamgjester eller andre som av en eller annen grunn befinner seg på Tortuga.Sjø Haiene:

Ofte pirater som på et eller annet tidspunkt kom i konflikt med de Spanske eller Engelske koloniherrene og fant ut at de var skapt til et mer spennende liv som pirat! Sjø Haiene er barske, nådeløse, fryktet for sin terror og kjent for å være de som (alltid) starter et slagsmål! Anser seg selv som de eneste virkelige piratene og er konstant i konflikt med de franske piratene som ledes av Kaptein Silkerød.De Franske Piratene:

Kaptein Silkerød er kjent for å ha den raskteste skuta på de syv hav (og anklagd av Sjø Haiene for å flykte fra enhver kamp)! De er mer sofistikerte, gjør ofte bakholdsangrep og har lært kunsten å ta fanger som kan byttes i løsepenger. Stikkord: Feminine, finere språk og relativt sofistikerteSingapore Piratene:

Har sjelden blitt sett på disse kanter og røver som regel utenfor Kina mot Indias kyst, blir ofte bare omtalt som ?Singapore piratene? ettersom ingen vet hva de selv kaller seg. Ingen vet så mye om dem, men rykter går om møter med sjømonstre, krydder og gull!

Stikkord: eksotiske og mystiskeLokale:

Stamkunder, arbeidsløse pirater og ymse annet!Verden:

Dette er en laiv hvor de fleste spiller pirater som møtes på Den Falne Føniks på sjørøverøya Tortuga! Alle sender inn et rolleforslag og får sendt tilbake rolle med plott og relasjoner, tenk generisk pirat (bruk gjerne filmer som inspirasjon (Men unngå Kaptein Sortebill og Kaptein Sabeltann!)) og siden laiven er ikke historisk står spillerne ganske fritt;)Ellers er jorden flat og det er alltids en fare for å seile utfor verdens ende! I dypet vet ingen hva som skjuler seg og et sjørøverskip kan når som helst bli tatt av en storm eller møte uforberedt på koloniherrenes krigsskip (særlig Engelske og Spanske) - som ikke er særlig glad i pirater! Ellers er det Spanske sølvet svært ettertraktet, og rykter om nedgravde skatter og ubevoktede handelsskip holder motet oppe selv i dårlige tider? Likevel nyter de fleste å kunne senke skuldrene og ta seg et glass på Den Falne Føniks når de har sjansen!Praktisk:

Dato: MANDAG 31/3

Sted: Dyvekes Vinkjeller (Hollendergaten 7)

Arrangører: Karin Aspenes og Hanne Eik Pilskog

Pris: Det er ingen deltageravgift, MEN dette er et utested og det forventes dermed at folk kjøper ting i baren! Ettersom vi ikke betaler noe i leie for stedet er salg fra baren den eneste omsetningen de får på at vi laiver der, så hvis folk tenker at det de ellers hadde betalt i deltageravgift legges i baren ? blir alle fornøyde!

Aldersgrense: 20 år

Påmeldingsfrist: 17/3

Påmelding: Skriv et kort rolleforslag og send til: den.falne.phoenix@gmail.com

Påmeldingen må også inneholde:

- Navn

- alder

- tlf.nr

- mail

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen