Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Nedfall '84
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
En humoristisk post-apokalyptisk byggelaiv
Fylke:
Trøndelag
Sted:
Landsbyen, Haltdalen
Ønsket ant. delt:
ca 30
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
30.5.2019
Dato/tid for slutt:
2.6.2019
Varighet:
4 dager
Påmeldingsfrist:
15.02.2019
Betalingsfrist:
15.02.2019
Aldersgrense:
-
Arrangører:
Erlend Johannessen, Leif Erik Skjelten, Christine Vean
E-post:
nedfall@landsbyen.org
Hjemmeside:
http://nedfall.landsbyen.org
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Velkommen til Fristaden Landsbyen!
Et co-operativt og idealistisk samfunn hvor alle bidrar etter evne og får etter behov!

*Året var 1981*
Ronald Reagan og Margaret Thatcher møttes for første gang for å diskutere den økende forurensningen. Allerede da stod CO2 og global oppvarming på dagsorden. Verden sto overfor en økologisk klimakrise og handling var svært nødvendig.

Løsningen var klar. Alle fossile drivstoff skal erstattes av den nye, rene vidunder-energikilden ATOMKRAFT!

En utopi ble realitet og en nesten utømmelig energikilde var et faktum. Teknologien var så avansert at allerede i 1984 erstattet små reaktorer det meste som brukte gass, olje og strøm i hus og hjem, hos folk og fe. Livet i 1984 var utopisk og perfekt.

Så gikk alt til helvete.

Verdens stormakter utløste en global atomkrig og det sies at atom-vinteren som fulgte varte i flere tiår og utryddet store deler av både menneskeheten og dyreliv på de fleste kontinent. Beboelig og dyrkbare områder ble sterkt forurenset av radioaktivt nedfall. De få mennesker, dyre- og planteartene som overlevde ble muterte og fikk sitt liv forkortet på grunn av kreft og sykdom.

*Året er nå 2184*
Ifølge de som kjenner historien er det 200 år siden den store kataklysmen tok knekken på nesten alt liv.

Livet i 2184 er tøft. De aller fleste blir sjelden eldre enn 50 år før de bukker under for blodkreften. De få som overlever spedbarnsalderen vokser opp med en mer intensiv innstilling til livet enn sine bedagelige forfedre som kunne nyte sivilisasjonens høydepunkt på 1980-tallet. For ikke å snakke om mutasjonene som plutselig oppstår!

Det er trygghet i å være flere og mange mennesker finner sammen i små samfunn. Disse er som regel et stykke utenfor de gamle byene som alle, nesten uten unntak, ble bombet og er sterkt forurenset. Dyrelivet har tilpasset seg den nye verden - på godt og vondt.

Radiostasjoner spiller musikk over eteren og fører mennesker sammen på tross av store geografiske avstander. Teknologien som er igjen fra atomalderen er stort sett ødelagt og for radioaktiv til at folk velger å bruke den og har igjen funnet tilbake til sine fossile drivstoff.

Omreisende gjenger som plyndrer, tar slaver og dreper konkurransen er en reell trussel. Den forurensende naturen er også være en dødsfelle.


-----

Dette er en humoristisk, post-apokalyptisk byggelaiv inspirert av Fallout-spillene med en sær-trøndersk vri.

Rollene på laiven er nybyggere som kom høsten 2183 og så vidt overlevde vinteren, men dugnadsånden lever i beste velgående! Planen er å bygge et forsamlingshus som de nå er godt i gang med. De har også bygd et radiotårn for å tiltrekke seg flere dugnadsånder.

Det er like mye fokus på bygging og dugnad som det er på roller og plott på denne laiven. Ingen byggeerfaring? Ikke noe problem! Alle roller vil tilhøre et arbeidslag, få opplæring og ha konkrete arbeidsoppgaver som vil være i fokus på dagtid. På kvelden vil spill og plott ta mer fokus.

Rollene på denne laiven er enten (u)normale mennesker, muterte mennesker eller synts. Sistnevnte er enten 2. generasjon som vet at de er androider og har lette robotiske trekk, eller 3. generasjon som er så menneskelig at de selv ikke vet at de er androider.

Alle roller har en T.R.Ø.N.D.E.R.-faktor som gir rollene ulike evner. Dette vil være kort spillerne får før spillstart med en beskrivelse av evnen. Denne kan spillerne bruke en gang pr. dag. i spill. Mer informasjon finner du på nettsiden etterhvert.

Pris: 400 kr, men det er mulig å betale mer som doneres til Organisasjonen Landsbyen. Påmeldingsavgiften dekker varmt måltid kveld torsdag, fredag og lørdag. Frokost fredag, lørdag og søndag. Lunsj fredag og lørdag. Ved avmelding refunderes ikke avgiften.

Du kan sende inn forslag innen 15. februar eller vi skriver dem. Dere vil motta ferdig rolle i midten av april.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen