Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Changez
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Sted:
Industrigata 36 (mezzo), Oslo
Ønsket ant. delt:
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
18.3.2000
Dato/tid for slutt:
19.3.2000
Varighet:
Fra kl. 22:00 og utover natten...
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
Aldersgrense:
Gammel nok til å komme inn på Mezzo (20 år)
Arrangører:
Erlend Eidsem Hansen, Kenneth Mala
E-post:
erlend@laiv.org
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Changez - En laiv om et mystisk party i forandringens tid

Historien om Alusru - de 6 rom og tidsepoker i Housens historie
------------------------------------------------------------------
Setting: Nåtid
Sted: Industrigata 36 (mezzo)
Tid: Lørdag 18. mars kl. 22:00
Pris: 50,- kr. (MÅ forhåndspåmeldes inn til meg på erlend@laiv.org)

Åndedyr: Alle har et åndedyr - fortrinnsvis kattedyr eller fugl
Rom/Farge: De fleste er tilknyttet et av temarommene, med farge og historisk bakgrunn.
Kostymer: Rollene har kledd seg ut for å delta på et cyber/tribal houseparty + NB: Masker (enten det er dyremasker, afro-masker eller enkle masker kjøpt på standard. Ps. Ikke latex masker..)

Sikkerhetsregler:
-------------------
Det vil være folk her som ikke skjønner at det er LAIV. De vil m.a.o. ikke være 100% klar over at dette er på liksom. KUTT-regelen vil derfor ikke fungere godt nok. Men bruk KUTT først.
Alternativet er
1) sette seg ned på gulvet med hodet skjult under armene.
2) hente en vakt og få spesielt plagsomme, saboterende, eller nærgående mennesker vekk.
Vi forventer ikke at dette blir nødvendig. Housere skal i prinsippet være svært tolerante og inspirerende mennesker. But just in case..

Spillestil:
--------------------
FULL impro folkens. Dette er jo så godt som en Dogme-laiv (http://fate.laiv.org/dogme99/).
Det vil være lagt ut obskure objekter, masker og notater omkring i lokalet på forhånd. Alt skal brukes til å gjøre spillet lettere for dere.
Alt som står i bakgrunnen er et fundament, en ramme dere alle skal ha i bakhodet, utifra dette improviserer dere fram en historie. Hold spesiellt øynene åpne denne kvelden. Det gjelder å lytte med øynene.
For det første vil musikken og lyset være så dominerende at normal prat er umulig. Masker gjør også prat vanskelig. Dessuten er ikke dette den store plotte-laiven hvor man skal stå og diskutere i et hjørne. Ta kontakt med hverandre, dans, lek og bruk den magiske stemningen til å skape deres egen historie.
Apropos tegnspråk/kroppsspråk: Ikke alle tilstedeværende vil være like nyktre. Det betyr at man skal være forsiktige. Signalisere tydelig, men definivt dra med så mange ikke-laivere som mulige inn i laiven etterhvert som kvelden skrider fram. Det kan være naturlig at man etterhvert grupperer seg og velger ut et av de 6 rom som base.(Men det er opp til dere og den feelingen dere får iløpet av kvelden..)

Det vil være et sminkerom - initierings-rituale rom i artistgarderoben, slik at nye deltakere på laiven som blir "vervet"/"frelst"/"forhekset" - o.l. i løpet av kvelden kan både bli sminket og gitt en kort mystisk intro av sin gruppe.
-------------------------------


Bakgrunn
----------
Den store house-party-guruen Erlend (min rolle) har møtt en helt spesiell kunstner ved navn Kenneth Mala (kunstnerisk leder for prosjektet). Mala konstruerer 6 rom til et houseparty den 18.mars. I disse rommene vil overnaturlige krefter manifistere seg og få deltakerne til å få kontakt med sitt indre selv (åndedyr*). Når dette er oppnådd vil alt være mulig. Mystiske objekter fra hinsides tid og rom vil materialisere seg. Ting mister sin iboende form og kan bli gitt andre og uante funksjoner enn de til daglig har. (*Det kan være unntak slik at noen kan få oppleve helt andre effekter: bli besatt, får en helt fantastsk lykke/flyge følelse, føler seg dratt mot gulvet, fanges inn i et usynlig seigt, slim etc..)

Erlend oppdager ved et uhell Malas ukjente krefter. Han innviterer sine venner til å komme å hjelpe til med å få "FORANDRINGEN" til å skje. Fugleburene som omslutter publikums indre skal åpnes, sjelene slippes fri og de 6 dimensjonene vil kunne manifistere seg under festen.

Samtidig har han innvitert kunstneren Hariton Pushwagner som "Guest of Honor" - og "Highpriest of the ritual"..


De 6 rommene har følgende farger og tema :
(Changez er et club/houseparty konsept om housepartyets historie.

Dreamz - Lilla
---------------------
Den paralelle dimensjonen her er: Alice in Wonderland
Lilla farger. Eventyret. Drømmen om å være fri. Alt som var mulig i housepartyenes tidlige barndom. Bryte seg inn, hvor man ville. Danse til sol-oppgang. Her vil man kunne legge folk for å sove, bli helbredet, reinkarnert eller for å få drømmer.


Fashion - Blått
---------------------
De blå majestetiske farger. Når pengene kom til house-miljøet. Den paralelle dimensjonen her antas å være:


Drugz - Grønn
---------------------
Den paralelle dimensjonen her antar (rollen) Erlend heter: Alice in Wonderland.


Sex - Rødt
---------------------
Når ecstacy ble lansert som sex-drug kom flere inn i miljøet på grunn av denne trenden. En ny tidsepoke med mye stripping og andre rare påfunn.
Den paralelle dimensjonen her er "the otherworld" En verden av erotiske faeryes, fauner, huldre og andre mytiske seksuelle vesener. Vampyrer kan manifisterer seg. Vær forsiktige.


Xhib - Orange
---------------------
Fetisjismen kom også til House-miljøet. Sort, lakk, kjetting og halsbånd. Den paralelle verden her hører til barokken, Marqui de Sade, helvete og dets yngel.


Mystic - Gult
------------------
Hvor er vi nå? Ukjent. Gult. Det finns masker. Det finns muligheter. Hva kan gjøres. Vil slutten være et stort rituale. Vil alle gråte når musikken stanser. Vil eventyret slutte av seg selv. Hvem vil møtes. Hvem vil elskes ? Hvilken dimensjon som vil åpenbare seg i det gule mystiske rom er ikke kjent. Men kan Dalai Lama, Sufismen, Den store Ånd eller Gud være i nærheten. Ikke nødvendigvis.


Nå er fuglen sluppet ut.

Fly ivei mine venner.
Send meg imail og meld dere på.

Eidzem...

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen