Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Skjebnens Kall
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Sør-Trøndelag
Sted:
Trondheim
Ønsket ant. delt:
30
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
26.3.2004
Dato/tid for slutt:
Varighet:
En lang kveld/natt
Påmeldingsfrist:
20.01.2004
Betalingsfrist:
01.02.2004
Aldersgrense:
15 år.
Arrangører:
Ole I. Stene, Roy W. Andersen, Cecilie Schei, Arnt Nordli, Martin Fjeldvær, Håvard R. Haugrud
E-post:
skyggenesdal@laiv.org
Hjemmeside:
http://skyggenesdal.netgoth.org/
Org./For./Gruppe:
Skyggenes Dal
Kommentar:

Skjebnens Kall

Mørke skygger ligger over kongeriket Eiron. Håpet om at den evige krigen skal ta slutt er svakere enn noensinne, og både indre og ytre konflikter legger et dekke av svarte skyer over det mektige landet.

I vest ruster Da-Rachas til krig, veldige hærer med mørkkledde krigere kvesser sine våpen og gjør seg klare til å gå om bord i veldige båter for å reise over havet. Til våren vil isen smelte og vinterstormene roe seg, og da kommer disse hærene til å komme til Eiron. Blodig strid vil være et faktum.

I nord venter den evige trusselen fra Vargheimens barbarer, og det går rykter om at ting er i gjære. Stammer flytter på seg, og budbringere rir hurtig mellom leirene. Kan et nytt angrep være på vei, bare få år etter at Ørnebror ledet sin invasjon mot Eiron?

Folk som bor nær skogene i øst forteller om folk som forsvinner i natten og skikkelser som lusker rundt husene. Det går rykter om at spioner fra Kirrai, vandøde eller alver står bak, men ingen vet sannheten.

Innad hersker splid i landet; ord har kommet ut om at Skyggenes Dal er et fristed, at en ny Moderkirke har etablert seg der, og at dalen renner over av melk, honning og gull. Hertugen av Trillenira krever flere kirkeriddere til nordgrensen, mens kirken vil forsterke grensen i sør. Jarler og baroner krangler om land som de alltid har gjort, og en dårlig høst skaper hungersnød blant de lavere klassene.

Det eneste lyspunktet er at Eirons erkefiende, Anaximanders Imperium, har egne interne problemer, og ikke kan mønstre en hær mot Eiron. Likevel forventes Anaximander å reise seg som han alltid har gjort, og knuse kongeriket i nord.

Eiron trenger en sterk regent, en som kan lose landet gjennom de harde tidene. Kong Marcus hadde den nødvendige styrken, men for fire måneder siden døde han plutselig av en mystisk sykdom. En av hans barn må nå ta tronen, og den tunge jobben.

Vil det bli megleren Melissa, kronprinsessen som alltid har vært fredens taler, som har beskyttet de svake og ønsker å smi sverd om til plogjern?

Vil det bli krigeren Roderick, kirkeridderen og generalen som har beskyttet Eiron hele sitt liv; han som har kjempet med all sin makt for å opprettholde tradisjonene og holde de mange fiendene nede?

Bare kong Marcus kunne ta dette valget.

Før han døde, fikk kongen skrevet et brev, der han beskrev hvem som skulle overta tronen. Nå går landesorgen hurtig mot slutten, og den nye regenten skal presenteres for folket. Problemet er bare at det har dukket opp to nesten identiske brev, hvorav det ene angir Melissa som Eirons hersker, mens det andre gir tronen til Roderick?

Eirons mektigste mennesker skal nå samle seg for å avgjør denne tvisten, og det er lite tid, for innen natten når sitt midtpunkt, må den nye regenten presenteres?

Praktisk:
Skjebnens Kall er det tredje spillet i Skyggenes Dal-verdenen, og er en sidehistorie til hendelsene i selve dalen. Temaet vil bli politiske plott og det vil neppe bli arrangert mange slike spill satt i vår verden. Det hele varer kun èn dag, lørdag 26. mars, med spillstart en gang på ettermiddagen og spillslutt en gang etter midnatt.

Stedet blir Løkkan Bydelshus i Trondheim, og vil koste kr. 250,- som skal betales inn på konto 4223.06.19284 innen 1. februar. Som vanlig har vi aldersgrense 15 år, men denne gangen vil vi ha skriftlig samtykke fra foresatte til alle under 18 år, og det er desverre ingen mulighet for yngre spillere å delta. Påmeldingsfrist er 20. januar, og som alltid; betaler du ikke i tide mister du plassen din.

Det er ikke mulighet til å skrive egne roller til Skjebnens Kall, men det er åpent for å komme med ønsker om hva slags rolle man vil spille. Hvis noen ønsker det er vi villige til å la spillere skrive roller basert på konsepter utviklet av oss. Ta kontakt hvis dette er interessant.

For å melde deg på liven, må du ha arbeidstimer i Landsbyen i år 2003. Det er bare 30 plasser, og de som har flest timer vil bli prioritert. Vi forbeholder oss likevel retten til å la kjønnsfordeling gå litt på tvers av dette, men det blir neppe nødvendig. I tillegg vil èn plass bli auksjonert bort på Blåknutepunkt i januar dersom BKP-komiteen tillater det. Selv om du har få arbeidstimer bør du melde deg på hvis du har lyst og anledning - det er slett ikke sikkert at alle som har flere timer enn deg melder seg på.

Det vil bli servert drikke og lett bespisning under spillet.

Vi sees i Eir!

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen