Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Music for a murder
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Hordaland
Sted:
Salong Krystall, Kong Oscar IIs gate
Ønsket ant. delt:
ca 25
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
22.9.2003
Dato/tid for slutt:
22.9.2003
Varighet:
8 timer
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
Aldersgrense:
20 år
Arrangører:
Ingebjørg Berg Holm, Guri Glambek, Torstein Utne
E-post:
torstein.utne@ifi.uib.no
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Obs! Påmelding skjer ved å sende rolleforslag til: torstein.utne@ifi.uib.no

Ingebjørg, Guri, og undertegnede har tenkt å starte opp en ny laivserie i Bergen, hvor konseptet er ulike historisk epoker sett gjennom øyene til spesifikke litteratursjangere. Ideen er å skape en illusjon som er lett å leve seg inn i, morsom, og som samtidig gir en autentisk gjenskapning av disse epokene slik som vi ser dem gjennom denne litteraturen. Det vil med andre ord ikke være snakk om historiske laiver i tradisjonell forstand, men en anskuelse av litteratur gjennom laiv!

Laivene vil være av kort varighet, fra en til tre dager, skjønt lengre senere laiver kan heller ikke utelukkes. Foreløpig er det planlagt to laiver i denne serien, med konkrete tanker om en tredje, og IL'ene har ideer til mange flere.

Den første laiven kommer til å finne sted 22 sept fra kl 17 til 01, på Salong Krystall, bakrommet til Kafe Krystall. De av dere som har vært der før, vet at dette er et lokale innredet i atuentisk tyvetalls stil. Laiven kommer til å koste litt penger, dette kommer utelukkende til å gå til sjampis og østers. Hvor mye vet vi ikke før vi har et endelig prisoverslag fra krystall, men det er rimelig å anta noe rundt 100 - 150 kr.

Så over til det viktigste: Tema for laiven. Dette blir en laiv inspirert av de klassiske mordmysterier, slik som du finner dem i bøkene til Agatha Christie og Carter Dickson. Rammen for laiven er en jazzklubb som skal åpnes i London. Berømte stjerner skal opptre, blant annet den kjente smørsangeren X ( Kjell ) og den fabelaktige jazzsangerinnen Y (Ingebjørg). Det ypperste av fiffen er invitert, og ingen med respekt for seg selv ville unngå å bli sett på et sånt sted!

Laiven har vi kalt "Music for a Murder", hvilket skulle gi en liten giveaway om hva som kommer til å skje på laiven.

Vi kommer til å ha en del instruksjoner, og blandt annet legge vekt på at det skal være mulig for ALLE spillere å kunne løse mordgåten, ikke bare detektivene alene.

Den neste laiven i serien, har vi også snakket en del om. Det kommer til å bli en laiv hvor vi legger vekt på Pulp - litteratur fra 1920 - og 1930 - tallet, med andre ord en laiv hvor karakterer som Jonas Fjeld, Knut Gribb, og andre skikkelser fra alskens billigbok - litteratur.

Og opp i ermet har vi en...taratataa!....Wodehouse - laiv!
En laiv med fjollete overklasselatsabber, fjollete plott, og tjenere som redder dagen:)

Vi vil komme med fortløpende info og annonsere laivene etterhvert som vi får spikret ting som sted og dato og lignende.

Andgående påmelding til "Music for a Murder", vil det komme nærmere info om dette fortkommende.

Med vennlig hilsen
Ingebjørg, Guri, og Torstein

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen