Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
En Høstkveld i Riket
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Den Aule Alke 2
"One-liner":
Fylke:
Vestfold og Telemark
Sted:
Skifjell
Ønsket ant. delt:
25
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
18.10.2014
Dato/tid for slutt:
19.10.2014
Varighet:
En dag
Påmeldingsfrist:
01.10.2014
Betalingsfrist:
15.10.2014
Aldersgrense:
18
Arrangører:
Marius Riis Thorstensen, Lars Skau Ekornrød
E-post:
post@sortridderne.com
Hjemmeside:
http://www.sortridderne.com
Org./For./Gruppe:
Sortridderne
Kommentar:

I en ukjent tid, på et ukjent sted, våkner den første sterke høstvinden til live og tar tak i de trærne og river løs de ildfargede bladene. Vinden fortsetter å blåse, kald og hard, og det er en kveld enhver ferdamann trekker sin kappe ekstra godt om seg for å holde den bitende kulden ute. Løvet som danser gjennom himmelen følger viden bortover en åpning mellom trærne, bortover en nesten gjengrodd og gammel vei, der nedslitte brostein så vidt titter opp blant det lange, dødende gresset.

Få i levende live er det som har fulgt denne veien som vinden nå tar, men denne høstkvelden er det allikevel En som har forvillet seg inn i drømmene og nå vandrer på denne glemte veien.

Vinden har fortsatt tak om løvet, og blåser seg mellom støvelkledde føtter. Hadde vinden hatt tanker, hadde disse vært at disse støvlene hadde sett flere mil enn de fleste i historien. Men vinden har ingen tanker eller vilje for seg selv, selv ikke denne kvelden, og således fortsetter den sin ferd mot veiens ende. Rett rundt neste sving virvles de utallige fargene opp og sprer seg utover en liten lysning og rundt det tilsynelatende forlatte lille huset som står midt på gressletten. Vinden griper tak i et gammelt skilt over byggets eneste dør, og rustne hengsler river seg løs og våkner fra sin årelange søvn. For første gang på lenge våkner skiltet til Live igjen, falmende bokstaver i solbleket maling kan fortsatt tydes, og de viser Den Reisende at vedkommende har kommet til sin lange reises ende.

Vinden løyner plutselig av, og setter skiltet til sin hvile igjen. Ferdamannen åpner døren i enden av veien, og han møtes av fløytemusikk, varme fra åpen ild og duften av den herligste stuing.

Gjestene er allerede der. Ingen vet hvorfor de er der, og ingen tenker heller over det. De er en del av stemningen, en del av høstkvelden selv og en del av denne historien. Den Aule Alke ønsker Ferdamannen velkommen, og kveldens lille eventyr kan endelig starte.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen