Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Åstedet - En Veiskillelaiv
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Oslo
Sted:
Ønsket ant. delt:
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
18.1.2019
Dato/tid for slutt:
19.1.2019
Varighet:
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
Aldersgrense:
Arrangører:
Asbjørn Rydland, Jørn Slemdal, Elin Nilsen
E-post:
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Velkommen til Åstedet, en laiv satt i hjertet av Veiskilles verden!

Se laivens wikiside her: http://veiskillewiki.laiv.org/%C3%85stedet_(laiv)

Vilkafjord er Veiskilles svar på Ankh-Morpork, New York, Mogadishu, Bombay og utallige andre storbyer, fiktive som historiske. Byen er det viktigste handelsknutepunktet i verden og er et sammensurium av ulike kulturer og bakgrunnner. Forskjellene mellom to bydeler i Vilkafjord kan være like store som mellom to land andre steder i verden, men den spesielle historien til byen binder dem sammen.

Noen vil si at i Vilkafjord finnes det bare to slags folk: Fjordinger og ferskinger. Er du fjording kan du reglene, er du fersking må du lære dem. En av de viktigste reglene i Vilkafjord er at du får det du betaler for. Et sted hvor dette er særlig tydelig er vertshuset Åstedet. Hit kommer både fjordinger og ferskinger: De fleste er dagarbeidere som bruker for mye av lønna si på noen glass lunkent øl og en skalk etter endt arbeide. Lokale drankere deler plass med leiesoldater, kriminelle, spioner og handelsreisende, og en og annen ærlig gatefeier markerer lønningsdag med ren duk på bordet. Kunsten på veggene er gratis anskaffet, og skal du slåss eller krangle må du regne med å være en del av underholdningen.

På laiven Åstedet vil spillet utelukkende bli drevet fram av møter mellom roller. Hvert individ og hver gruppering sin historie er viktige, og det er hvordan disse overlapper med og møter hverandre som kommer til å forme laivopplevelsen din. For noen kan det bli dramatisk og kanskje stå om livet, mens for andre er det bare en par kvelder på byen. Begge deler er greit.

Arrangørenes fokus er på kultur, personlige relasjoner og hverdagslige sysler, og vi ønsker oss både vennskapelig og konfliktsøkende spill. Vi ser for oss en laiv som føles som et par kvelder på et nokså røft utested. Roller er der for å drikke, for å gjøre forretninger og for rekreasjon - det være seg i form av kortspill, prat eller slåsskamp. Vi vil ha rølpestemning, action og kos.

Tenk Coen-brødrene møter Victoriana-London i fantasy-innpakning. :)

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen