Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Inndalssaga 3: Tingfred
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Trøndelag
Sted:
Estenstadmarka i Trondheim
Ønsket ant. delt:
ca. 50-90
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
27.4.2007
Dato/tid for slutt:
29.4.2007
Varighet:
Fredag ettermiddag til søndag morgen
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
31.03.2007
Aldersgrense:
Ingen
Arrangører:
Veronica Sæther, Benny Arntsen, Thomas Fuglseth, Torgrim Husvik, Helge Lund kolstad, Sunniva Saksvik
E-post:
decadance@laiv.org
Hjemmeside:
http://decadance.laiv.org
Org./For./Gruppe:
DecaDance
Kommentar:

Fra Inndalssaga:
På seinvinteren kommer det budstikke fra jarlen til Inndalen med bud om Allting i Baugfjorden. Tjodhild Sveinsdatter har uro i kroppen og søker bot for drapet på husbonden sin og ungene mot hirdmannen Halkatla og vargene. Olve sier at den saken skal det bli en råd med, og at han skal føre ord for henne på tinghaugen. I vårløsingen reiser inndalingene til tings.

I Baugfjorden har det vært mye sott og ufred over vinteren. På Haug står høysetet ennå tomt etter at jarlen sverget hevn over far sin mot utfjordingene og sverget ed på at han ikke vil ta sete der før drapet var hevnet. Det har vært stor uro og misnøye blant baugfjordingene. Folk har gnisset tenner over de høye skattene jarlen har krevd av dem under uårene. Øvringene og nedringene er som vanlig i tottene på hverandre. Til og med mellom storosingene og litj-storosingene har det blitt ufred. Og er de sanne, ryktene om mordvargferd ute på Laugstad? Lagmann Asbjørn Frode får nok mangt og meget å bryne seg på.

Slik skikken er, skal Yngve-Frøy æres på tinget og som vanlig spørres det etter hvem som gir de gjeveste blotsgavene. På tinghaugen settes vebåndene og stedet vigsles slik at intet stridsblod får flyte der, og ingen nidord ytes. Men vil baugfjordingene ære den skjøre tingfreden?

Velkommen til Inndalen 3: Tingfred!

Det er igjen duket for vikingtidslive, den tredje i rekken. Denne gangen i Baugfjorden, med tingforhandlingene som bakgrunn. Det blir en live med et stort spekter av tema, fra munnhoggeri til mer alvorlige stridigheter.

Spillere som ønsker å spille gamle roller er stort sett velkomne til det, men det er også mange nye roller å velge i denne gang.

Sjanger er som før magisk realisme. Vi befinner oss på et tenkt sted i norsk vikingtid, hvor guder og vetter finnes selv om få har sett dem. Det er flott om spillere etterstreber en viss historisitet i kostymer og utstyr, men dette er ikke et uforbeholdent krav. Arrangørene er behjelpelige med rådgivning på dette punktet!

Det blir overnatting i telt, men området hvor liven skal finne sted er såpass sentrumsnært at det til og med er mulighet til å sove hjemme. Vi ønsker deltakere med barn velkomne.

Du kan lese resten av Inndalssagaen på vårt forum, eller på hjemmesidene når de etterhvert kommer opp (i slutten av januar). Følg ellers med på hjemmesidene for mer informasjon.

Liven kommer til å koste kr.450,-

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen