Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Kvinnen i Taakeskogen
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Akershus
Sted:
Sandefjord
Ønsket ant. delt:
50+++
Faktisk ant. delt:
65
Dato/tid for start:
28.7.2000
Dato/tid for slutt:
30.7.2000
Varighet:
3 dager
Påmeldingsfrist:
25.06.2000
Betalingsfrist:
25.06.2000
Aldersgrense:
15
Arrangører:
Christina Haugstad, Thor Alexander Haugstad, Martin Baar-Dahl
E-post:
membaris@yahoo.com
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Fëanturi
Kommentar:

Fortsatt mulig aa melde seg paa!!!
kr 175 innbetales til konto nr 1594 39 34743
Fêanturi ved/Christina haugstad, kulaasgata 24, 1721 sarpsborg. tlf: 915 34 396


For mange, mange aar siden, lenge før noen kan huske, bodde ei jente i en landsby inne i den store skogen Aspresa.
Hun holdt til i en del av Aspresa som paa folkemunnen ble kalt Taakeskogen.
Hun var en vakker liten jente som elsket naturen og alt som levde i den, men mest av alt elsket hun Taakeskogen. Hun elsket aa gaa lange turer i skogen paa jakt etter nye og spennende planter, og selvfølgelig nye gjemmesteder hvor hun kunne sitte og spionere og lytte til orkenes samtaler naar de patruljerte rundt omkring i Aspresa. En dag hun var ute paa en av disse turene i skogen kom hun ikke tilbake.
Folkene i landsbyen der hun bodde lette høyt og lavt etter jenta, men hun var sporløst forsvunnet. Ryktene gikk om at hun var blitt kidnappet av orker og brakt til Trollmannen Rakil, men ingen viste sikkert hva som hadde skjedd med henne.
Etter denne hendelsen ble det ikke lenger observert orker i nærheten av landsbyen Tesuh.
Aarene gikk uten at noe skjedde, verken jenta eller eller noen ork ble observert. Men saa plutselig en dag ble en ung kvinne sett vandrende alene i skogen. Ansiktet var dekket av et slør og hun holdt seg paa lang avstand fra mennesker, men likevel virket det som om hun holdt øye med dem.

Saa kom orkene. De herjet vilt og drepte alle dem som beveget seg utenfor Taakeskogen.Unge tapre menn prøvde aa angripe orkene, men det gikk ille med dem alle. Folk begynte aa frykte kvinnen, eller Kvinnen i Taakeskogen som hun naa ble kalt, for de de oppdaget at hver gang hun dukket opp var ikke orker og annen djevelskap langt unna. Folk pratet om at det var hun som brakte orkene til dem. Etter et aar eller saa ble hun borte igjen, og verken hun eller orkene er siden blitt sett.

Påmeldingsskjema for:
Kvinnen i Tåkeskogen

Arrangører: Christina Haugstad, Thor Alexander Haugstad, Martin Baar-Dahl
Informasjon: Laiven vil foregaa i hjertaas skogen i Sandefjord fra 28-30 juli. Vi har ikke muligheter til kostymer til alle, så prøv å ta med noe selv. Laiven vil altså foregå i en stor skog (og som alle vet blir det veldig mørkt om kvelden/natta), så si ifra vist du er mørkeredd. Opplys om allergi/sykdom.

Sjanger: Middelalder/fantasy

Personlige opplysninger:

Navn: __________________ Adresse:__________________

Telefon:_________________Fax:______________________

Mobtlf:___________________E-mail:__________________

Alder:_____ Tideligere erfaring med Laiv:_______________

Prisen for aa være med er kr 175. skriv gjerne din egen rolle!

Rollepersonen din:

Feig O Modig O Utadvendt O Maktsyk O Innadvendt O Sjalu O
Sjenert O Sjalu O Gallant O Sinnsyk O Snill O Ærlig O
Dumdristig O Melankolsk O Livsglad O Spøkefugl O Overtroisk O Redd O
Alvorlig O Tilbakestående O Hissig O Uredelig O Lettlurt O Annet:_________


Stilling: (sett tall 1-3!)
Klansoverhode* O Kriger O Tyv O
Rådgiver* O Adelig O Forteller O
Vismann* O Gjøgler O Skald O
Volve/shaman* O Omstreifer O Hird O
Håndverker O Trell O Vakt O
Bonde O Tjener O Bard O
Trubadur O Handelsmann O Annet:_________
*her vil vi gjerne ha folk med erfaring fra andre simuleringer.

Rase: Menneske O Alv* O
*her vil vi gjerne ha folk med erfaring fra andre simuleringer

Religion*: Lang Natt O Eminataz O
Nokan O Ingen O
*Se neste side!

Engasjement i plottet:
Ingenting O Litt O Mye O Totalt O*
*her vil vi gjerne ha folk med erfaring fra andre simuleringer

Har du noen interesser som du tror du kan få bruk for i forbindelse med rollen din? (F.eks spille et instrument, kan fortelle eventyr/historier, runer, okkultisme, planter, sy osv.)
____________________________________________
Religioner:

Lang Natt: er basert på Parg, herskeren over mørke og onskap. For så lenge man kan huske har druidene i Lang Natt terrorisert og herjet verden, og mange har mistet livet på Pargs offersten midtnattstid.
Medlemmer av Lang Natt ofrer et menneske hver natt, men er tilsynelatene normale og gjør lite eller ingen skade på dagen. Druidene hater og motarbeider sterkt andre religioner. I Tåkeskog området er Lang Natt en liten religion, men er på verdensbasis meget utbredt. I landsbyen Tesuh har Lang Natt sektas 4-5 medlemmer liten innflytelse. Hvis noen vil melde seg inn i religionen, må de gjennom en hard test, få klarer denne...

Eminataz: betyr evig, og baseres ikke på noen gud. I gammel tid var det noen alver som mente, ettersom de aldrig døde av alderdom, at alt på jorden varer evig. De menete at trær og blomster aldrig dør uten at de skades av andre. Dette budskapet har siden utbredt seg blandt alver og har bare alver som medlemmer. De mener at bare mennesker og dyr mister sitt liv av alderdom, og derfor er mindreverdige. De er alikevel vennelige med mennesker så lenge de ikke har alt for mye makt i verden. Orker er deres svorne fiender og medlemmer av Eminataz dreper alle orker de kan klare å drepe. Det er forbudt å gi seg i en kamp mot orker innenfor religionen. De som gjør dette blir meldt ut av religionen og får melde seg inn før de har gjor dette godt igjen. Omtrent halvparten av alvene i verden er med i denne fomen for religion. I Tåkeskogen er forholdsvis mange av de få alvene som bor her medlemmer av Eminataz.

Nokan: er guden over alt godt. Medlemmene mener Nokan skapte verden og plasserte på den det som er godt. En andre gud finnes; guden over onskapen nemlig Redis, som skapte det onde i verden. Vitsen med livet er å leve for det gode, og motarbeide det onde. De som vil bli medlemmer må gjennom en test hvor de viser sin godhet. Nokan er en meget utbredt religion, også i Tåkeskogen. Alle som er gode kan bli medlemmer. I landsbyen Tesuh er nærmere 90% av innbyggerne med i denne religionen. Nokan viser seg uhyre sjelden, kun når en ekstrem situasjon oppstår. Ingen nålevende har sett ham.(kanskje noen alver?)
En av deres sterkeste fiender er orkene, og de motarbeider Lang Natt.


Under oppholdet:
 Ikke kast søppel eller avfall i skogen.
 Det er ikke tillat å bringe eller nyte alkohol.
 Det er ikke tillat å røyke ferdigsydde, kun rullings eller pipe.
 Slokk røyken før du kaster den fra deg.
 Ikke gjør skade på skogen.
 Det er ikke tillatt aa tenne baal!
 Hvis du kjeder deg, noe du selvfølgelig ikke vil gjøre, så ikke vis det til andre. Det er med på å ødelegge stemningen for både deg og andre.
 Brudd på disse reglene kan føre til at du blir sent hjem og ikke får noen penger tilbake, med andre ord; du må ta konsekvensen av det du gjør

Under spillet:
 Følg rollen din på alle måter, spill den så godt du kan.
 Ikke bruk Mobiltelefon.
 Mat får du, men hvis du absolut må spise medbragt mat eller godteri som ikke hører middelalderen til, så ikke vis det for noen andre.
 Under slosskamper; ta hensyn!
 Våpen du selv har laget og starter med skal være forhånskontrollert av spillets arrangører.
 Bli værende under oppholdet, ikke dra hjem hvis ikke noen av arrangørene har bedt deg om det.
 Ikke snakk om ting som ikke har med rollespillet å gjøre.(cybersnakk)
 Vær kreativ og finn på ting selv, ikke bare sitt på ræva og vent på at noe skal skje. Og husk; folk sov i middelalderen også.
 Ha på deg passende klær under de du får. Og gjør noe med skoene dine, de skal se minst mulig moderne ut.
 Kutt reglen gjelder! (Kutt: Blir du redd, skader deg eller trenger trøst, si KUTT!)
 Brudd på disse reglene er med på å ødelegge rollespillet og du risikerer å bli sendt hjem.

Hva er levende rollespill?

Levende rollespill (forkortes LRS/Laiv) minner om teater på mange måter, men det er noen vesentlige forskjeller. LAIV scenen er et større, avgrenset område. Ordet manus eksisterer ikke. Det er med andre ord ingen innøvde replikker og bevegelsersom må fremføres i en bestemt rekkefølge, hva du gjør er opp til deg selv og din fantasi. En annen forskjell fra teater, er at det ikke er noen tilskuere tilstede.
På levende rollespill leker du at du er en annen person. Informasjonen på påmeldingsskjemaet, er med på å bestemme hva slags rolle du får.

Med rollen får du en kort beskrivelseav rollepersonens livshistorie, personlighet, navn, alder og stilling i samfunnet etc. (dette kalles bakgrunn). Denne rollen er din og ingen andres. Det betyr for eksempel at du ikke må fortelle andre for mye om hva den går ut på. Hvis du ønsker det, kan det ligge en oppgave innbakt i bakgrunnen for din rolle. Denne oppgaven kalles plot eller intrige, disse oppgavene varierer fra helt enkle, til mer kompliserte problemer som krever diplomati og smart tankegang. Bakgrunnen er ment som et grunnlag du kan spille videre på.


Christina Haugstad: 91 53 43 96
Thor Alexander Haugstad: 33 46 60 08 / 97 09 23 32
Martin Baar-Dahl: 33 45 51 12

Paameldingsskjemaene sendes til:
Christina Haugstad Kulaasgata 24, 1721 Sarpsborg
Thor Alexander Haugstad Rosenlundveien 6, 3225 Sandefjord
Martin Baar-Dahl Saturnusveien 64, 3226 Sandefjord

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen