Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Sluttspill
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Murder Mystery
"One-liner":
Fylke:
Oslo
Sted:
Storo
Ønsket ant. delt:
10 (20)
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
21.9.2002
Dato/tid for slutt:
21.9.2002
Varighet:
1 kveld / natt
Påmeldingsfrist:
16.09.2002
Betalingsfrist:
16.09.2002
Aldersgrense:
Diskuterbar. B-)
Arrangører:
Anne Marie Stamnestrø, Hans O. Martinsen
E-post:
sluttspill@rollespill.no
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

"Vælagtede Herre/ Frue!

De er herved inviteret til en fæstlig aften med kortspilling i en af Arthur Fronth Mathisens residenser i Christiania. Det vil bli enkel bevertning for dem som måtte ønske det.Undertegnede ville sette stor pris på deres nærvær, og håper De kommer."


Året er 1925. Gambling og brennevin er forbudt, og du har nettopp blitt invitert til en aften med begge deler ("kortspill og enkel bevertning"...).
Det foregår selvsagt i dannede former, med mennesker av din egen stand, og er jo bare litt harmløs moro. Eller er det bare det? Hvem vet hva som vil skje når spillet er i gang....?Vi vil prøve å lage en liten, upretensiøs murder-mystery-laiv med kort forberedelsestid, og minst mulig stress rundt. Siden en stor "stressfaktor" vanligvis er å finne et spillsted og leie det (og dette ofte fører til at laiver blir avlyst eller utsatt), vil laiven foregå i en vanlig Oslo-leilighet. Vi vil gjøre vårt beste for å stashe opp denne og gi den en 1920-talls-"feeling". Altså vil heller ikke kostyme- og stash- kravene bli så veldig høye, selv om vi selvfølgelig blir glade hvis dere gjør deres beste. 1920-tallet er heller ikke den verste tidsperioden å finne noenlunde "saklige" klær og effekter til.

Vi vil ha ti spillere. Hvis det er mange interesserte vil vi kjøre laiven både 20. og 21., med en felles afterlaiv for begge gruppene den 22. Så si ifra i påmeldingen om du bare kan en av disse dagene. Påmeldingen vil bli en blanding av påmeldte og inviterte spillere. Dette er rett og slett fordi noe av poenget vårt med den laiven er at vi har lyst til å blande folk vi ikke ser spille sammen så ofte, og gi folk roller vi ikke så ofte ser dem i. Så når vi velger å invitere noen, er det fordi vi har lyst til å gi dem en utfordring, og ikke fordi vi har tenkt å favorisere dem på noen som helst måte. Folk som melder seg på selv er (minst) like velkomne.

Spillet vil begynne i 6-tiden og fortsette så lenge det er hensiktsmessig. Laiven koster kr. 100, som skal dekke effekter, "rekvisitter", litt enkel mat, og andre utgifter som måtte dukke opp.

Det vil bli servert alkohol, via en bar og personell på laiven. Dette betyr at de som er avholds eller under 18 kan fremdeles simulere å drikke fordi vi vet å servere dem ikke alkoholholdig drikke. Selv om vi skal ha alkohol tolereres overstadig bruk overhodet ikke. Det er lov å bringe medbrakt, men informer oss om det. (Dette gjelder selvsagt ikke folk under 18.)

Rollene er skrevet og er ganske fastsatte. Hvis du likevel har et rolleønske du brenner sterkt for, fortell oss om det, og vi kan se om vi har noe som ligner. Men vi må ta forbehold om å være ganske diktatoriske når det kommer til rollene, for de er et puslespill som skal gå opp. Når det er sagt: Vi vil bare ha det gøy med dere, og kanskje skremme dere litt, hvis vi klarer. Vi kan bli nødt til å gi noen få instruksjoner til noen av spillerne, men det meste er opp til dere, spillet blir hva dere
gjør det til.

Så vi håper dere vil bli med tilbake til jazzalderen, hvis dere tør...

For å melde deg på, send en mail med navn, tlf.nr, alder o.l., til:
annemarie@rollespill.no eller hanso@rollepill.no
eller ring Anne Marie på tlf. 97 75 99 71 eller HansO på 91 89 58 51.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen