Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Stulaaria 2: Lysets Barn
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Oslo
Sted:
Nannestad utenfor Oslo
Ønsket ant. delt:
70
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
26.7.2007
Dato/tid for slutt:
29.7.2007
Varighet:
4 dager
Påmeldingsfrist:
01.05.2007
Betalingsfrist:
15.05.2007
Aldersgrense:
18, 16 med foresattes underskrift
Arrangører:
Rolf Tommy Næss, Ann-Kristin Sigde, Martin E. Andresen, Alexander H. Orby, Rikke Haakenstuen
E-post:
post@fantasyinlaiv.no
Hjemmeside:
http://www.fantasyinlaiv.no
Org./For./Gruppe:
Fantasy InLaiv
Kommentar:

Ti år har passert siden inntoget til den nye tidsalder.

Dagene rundt Gudenes aften år 2999 skulle bringe frem en bølge av forandring som ville prege Tuells for alltid. På kontinentet Stulaaria var all fokus på Høykongeparets bryllup, som skulle være en lykkelig begivenhet, men som også resulterte i at Morta, den forviste trollmannen, returnerte til denne verden, bare for å slippe løs sin mester Drephir fra Skjebnens segl, der Ondskapens herre hadde vært sperret inne i tre årtusener.

Drephir forsvant ut i Gudesfæren etter å ha utnevnt Morta som sin stedfortreder på tronen av Tuells, og har ikke blitt sett siden. Ryktene går om at Drephir og hans eldre tvilling Maldòn står låst fast i kampen om evigheten, slik de i gjorde i verdens begynnelse.

Innbyggerne i Midtveis flyktet vettskremt fra den nye hovedstaden, som ikke lenge etter var ruinert av Mortas undersåtter. Den forviste trollmannen ledet sine undersåtter, demoner, mennesker, orker, mørkalver og andre av Drephirs skapninger til seier etter seier i slagene om Stulaarias riker. På kort tid ble det nye Høykongeriket splintret, og Høykongeparet og de tidligere fyrstene tvunget på flukt.

Høykongeparet har ikke blitt sett på flere år, men ryktene om hvor de befinner seg er mange.

Nå ti år etter begynner folket å miste håpet. Krig har herjet store deler av Stulaaria, land etter land har falt i klørne på den nye stormakten. Clayrite og Rabram, de to engang så stolte rikene, falt først for trollmannens hat, og er nå navngitt Drephirim, til ære for hans mester. Neoni, de gamle hallene til Trollmannsordenen, er blitt festningen Fort Mortis, hvor den en gang forviste læregutten sitter på sin tidligere mesters trone, som herre over Stulaarias skjebne.

Folket står nok en gang splittet uten ledere. Alt håp er vendt mot den nye fanen som er reist i nord, Maldòns Hånd. Den største opposisjonen mot Mortas hærtog, som ryktes å være ledet av Høykongeparet fra deres skjulested, men enda er ryktene usikre om opposisjonen. Andre rykter har blåst liv i en gammel legende om et mystisk våpen kalt Lysets Barn, som skal ha evnen til å gjøre slutt på Mortas regime.

Det er i denne grimme tid vi befinner oss i Kahlina, hovedstaden i røverstaten Òrosòl, et rike som lenge har vært styrt utenfor Høykongens regime. Kahlina er en lovløs by, som etter den store brannen flere tiår tilbake fortsatt bare består av noen få byggverk. Her finner du folk av det værste slag, og byen har på mange måter sin egen moral. Her er enhver sin egen lykkes - og beskyttelses - smed.

Den siste tiden har flere og flere søkt tilflukt i Kahlina. Alle har de reist langt, alle er de slitne, og alle finner de seg etterhvert til rette i sin nye hverdag. Men alle de nye har også satt sitt preg på byen - her er ikke lenger bare vanlige Òròsol-boere, men også underlige pirater, mennesker fra fremmede land og folk med merkelig fremtoning. Er de alle den de gir seg ut for å være?

Innbyggerne er redde for at den hellige brønnen som står ved tempelets grunn skal tørke ut, da denne gir medisiner og legende hjelp til byen og har en viktig moralsk funksjon som symbol. Det er nemlig observert rare skikkelser i skogene - vandrende skygger, hvitkledde kvinneskikkelser og merkelige lys og lyder har vært bevitnet de siste ukene. Hva hviler i Kahlinas skoger?

Forvalteren av Tempelet i Kahlina har gitt uttrykk for at hun også undres ved et magisk skjold som hviler over byen, uvitende om hvem eller hva som har skapt det. Hva kan vinnes ved å nekte magien å løpe fritt innenfor Kahlinas murer? Byen har overlevd ved at dens fyrste lenge, hvertfall offisielt, har sverget troskap til Drephir, og på den måten har sluppet unna Mortas hærtog, men hvor lenge kan det vare?

Krateret i Genetriahn, selve livskraften i Tuells, har for første gang på over 3 tusen år begynt å gløde... Hva har våknet i Stulaaria? Og hvilken side vil den velge?

------

Påmeldingen åpner 1. januar. Mer informasjon på våre hjemmesider http://www.fantasyinlaiv.no.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen