Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Det kimer nu til julefest
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Julefeiring med familie og venner i 1950
Fylke:
Innlandet
Sted:
Kleve Gård
Ønsket ant. delt:
25
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
25.1.2019
Dato/tid for slutt:
27.1.2019
Varighet:
3 dager
Påmeldingsfrist:
30.10.2018
Betalingsfrist:
30.10.2018
Aldersgrense:
16 med tillatelse
Arrangører:
Kristine Grønningsæter, Torunn Lea Igeland
E-post:
julepuddingen@gmail.com
Hjemmeside:
http://julepuddingen.wixsite.com/hjem
Org./For./Gruppe:
Julepuddingene
Kommentar:

Laiven blir satt opp igjen med tidligere påmeldte, og er foreløpig full, men det er mulig (og ønskelig) å sette seg på venteliste

-----------------------

Tradisjonen tro samler vi i år som i fjor familie og venner til julefeiring på Storgården. På grunn av det siste tiårets hendelser har det ikke vært lett å samles, men krigens etterdønninger har begynt å slippe taket og 1950 har bragt med seg store forandringer. Rasjoneringene på kjøtt, sukker og sjokolade er opphevet, og for første gang på mange år kan vi se frem til å feire ordentlig jul med alle de gode smakene vi er vant til. Våre menn er stort sett tilbake på sine vante plasser, og kvinnene kan tre tilbake til kjøkkenbenken. Aller helst skulle livet gått tilbake til det det engang var, men det er nok ikke mulig. Det er vel delte meninger om betydningen av dette.

Nå skal vi dog feire jul og kose oss sammen med familie, og spise julematen som står i Bestemors kokebøker. Vi skal utforske forskjellene i samfunnet, på kjønnsroller som har fått seg en omtur i løpet av krigen, og konsekvensene av valgene vi en gang tok, og de valgene som noen tok for oss. Vi vil synge, og føle. Det kimer nu til julefest.

Velkommen!

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen