Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Rolias Morgengry Preludium
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Natt i flyktningleiren
"One-liner":
Fylke:
Viken
Sted:
Fjeld Gård
Ønsket ant. delt:
75
Faktisk ant. delt:
55
Dato/tid for start:
15.2.2008
Dato/tid for slutt:
17.2.2008
Varighet:
En helg
Påmeldingsfrist:
07.01.2008
Betalingsfrist:
15.01.2008
Aldersgrense:
16
Arrangører:
Tommy Lande, Boye Molberg, Nils Gunnar Henriksen
E-post:
Rolias.morgengry@gmail.com
Hjemmeside:
http://prolaiv.com/forum/index.php/board,33.0.html
Org./For./Gruppe:
Prolaiv, Rolia
Kommentar:

Rolias morgengry blir en laiv som foregår i en high fantasy verden. Det skal i hovedsak arrageres 2 laiver, en vinterlaiv (denne) og en større laiv sommeren 2008.

Pris: 200,-

I verden finnes orker, mennesker, alver, dverger, tindrali og det som verre er. Magiske vesener, helter, halvguder, demoner og avskyelige vesener kan befinne seg på de mest utenkelige steder. Kanskje venter en mørk skjebne deg i natt? Verden bøyer seg for gudene i frykt for sin egen skjebne. Gudene besøker jorden for å spre sitt budskap. De allmektige henter sine ofre. Gudene, så vel som de dødelige i verden, strides seg imellom om land, makt, status, magi og magiske gjenstander med stor kraft. Mørket lurer i alle skoger og smug. Verden er utrygg for en stakkars omreisende, banditter herjer landeveien, alvene vokter inngangene til skogene som deres egne barn, og menneskene og orkene strides om landene og blodet flyter på slagmarkene. Tiden går, og verden faller til ro, i en intens ro som venter på den første forstyrrelse for å bryte løs. Det andre Verdensdøgnet er fremdeles ungt...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Den isende kulden biter i kinnene. Takk og lov holder rustningen godt på varmen, tenker han. Bare to timer igjen før mindatt, og vaktskifte. Ingen tegn til tindrali eller orker så langt, ikke engang dyr beveger seg ut på denne tiden.
I bakgrunnen høres "thomp". Vakta snur seg og ser en pil stå i døra bak seg. Han ser utover marka utenfor muren, og ser en gruppe skikkelser bevege seg hurtig mot han. En pil suser rett over hodet hans og suser inn i byen bak han. To piler preller av på muren i det vakta griper til hornet rundt halsen og blåser. Det runger igjennom luften, og i det fjerne kommer hundrevis av skikkelser til syne. Vakten løper inn døren, ned trappene og ut i byen, og roper, men ropet druknes i et gigantisk drønn. En stor ildkule regner ned over byen, og panikken sprer seg i løpet av minutter. Soldatene stormer til våpen, men synet av muren som kollapser foran de gjør de fleste av soldatene blir lamslått av frykt. Gjennom hullet i den ødelagte muren stormer utallige tindrali. Mann etter mann faller soldatene. Ingen utvei nå, slåss eller dø. Stalianerne dør som fluer. Et horn runger igjennom luften og de stalianske knekter dukker opp fra byens kjerne, ridene og løpende, klare til kamp. Enda en ildkule rammer byen, denne gangen fra motsatt side. De stalianske knektene knuser tindraliene frem til pileregnet dekker himmelen fra sør. Det dødelige regnet når bakken og bringer flere dusin knekter med seg til bakken. Stalias gater og torg flyter med blod. Igjen dukker tindrali opp, denne gangen fra vestsiden av byen. Muren er sprukket flere steder. De resterende knektene og soldatene trekker til våpen og stormer for å møte trusselen. 35 mann står igjen etter at tindraliene ligger døde på bakken. Fra øst høres skrik. De kommer fra alle kanter, det er ikke lenger håp. En skygge dekker gatene til alle kanter. Ut av mørket nærmer tindraliene seg. Seks mann hever våpen og stormer ut av syne. Ett skrik, deretter en stump lyd som av et fall. To... Tre... Fire... fem... De resterende krigerne sparker inn en dør og løper inn, følger den mørke gangen og forsvinner ned i hulene under byen. Fryktelige historier forteller om hva som bor her nede. Over dem høres skrik og sverklinger som møtes, kvinner som skriker frykt og smerte, og menn som hyler som av den verste tortur. 28 mann beveger seg innover i hulene, en blir igjen.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


Laiven foregår på en flyktningleir utenfor Stalia, som er hovedstaden i det sterke menneskeriket Termithia, To dager etter at tindrali la byenv grus. Det går rykter om at prinsen har unnsluppet,og at han gjemmer seg blant flyktningene. Det kryr av alle mulige merkelige mennesker omkring, alt fra handselfolk og omreisende til tyver og mordere, soldater og bønder. En og annen tindrali er også her, men hovedstyrken deres reiste videre sørover. Ryktene går om at en orkehær er på vei nordover fra Rakash for å møte tindrali til kamp før de rekker å nå Rakashs grenser, mens andre rykter sier at orkene er på vei nordover for å møte tindrali, og samle en gigantisk hør til å knuse det resterende av det Termithianske riket. En alv skal visstnok ha sagt at orkene kommanderes av tindrali fordi tindrali holder et objekt som æres høy av alle med orkeblod. Krak, steinmjøleren, Orks sverd fra svunne tider skal visstnok bæres av tindralienes ukjente leder. En sortalv sier det er alvenes skyld, og at de har bedt om assistanse til å knuse menneskene, og deretter sortalvene. Ryktene florerer i leiren. En gruppe tilbedere av den hittil ukjente drageguden Drablodin varsler om hans komme til flyktningleiren. Morgenen den andre dagen etter Stalias fall kommer en mann vandrende inn i byen, med flakkende, vilt blikk. Han forteller om forferdelige ting. Han sier han er en av de få overlevende av Stalias hær, og at han så tindraliene storme over slettene den skjbenesvangre natten. Hans fortellinger skaper uro i leiren, og om kvelden drar sortalven tak i han og drar han med ut i mørket. Da han vender tilbake er han enda mer ødelagt enn før han forsvant. Ryktene begynner å florere i leiren...

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen