Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Black Hills
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Vestland
Sted:
Ertedal, Lindås kommune, Nordhordaland
Ønsket ant. delt:
30
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
16.8.2007
Dato/tid for slutt:
19.8.2007
Varighet:
3 dager
Påmeldingsfrist:
20.02.2007
Betalingsfrist:
20.02.2007
Aldersgrense:
18 år
Arrangører:
Aina Sogn, Cecilie Lund, Therese Eide, Torstein Utne, Irene Tanke, Asle Eidsnes
E-post:
Hjemmeside:
http://www.blackhills.laivbergen.org
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Dakota-territoriet, De Forente Stater, 1877

Bak dem ligger storbyen, sivilisasjonen og deres gamle liv. Foran dem ligger villmarken, en usikker framtid, og kanskje, kanskje rikdom hinsides deres villeste drømmer. En gruppe mennekser som har brent alle broer og solgt alt de eier, begir seg vestover gjennom et landskap ubebodd av den hvite mann, i håp om å bygge et nytt liv der. Målet: Et forlatt gårdshus i Black Hills der det visstnok skal ha blitt funnet gull...

Laiven finner sted tre år etter at en millitær ekspedisjon, ledet av General Custer, skal ha funnet gull i Black Hills-områdene i det som dengangen var kjent som Dakota-territoriet. Noen byer er sprunget opp hist og her, og noen har allerede gjort seg rike. Men de nyankomne har fått nyss om en avsidesliggende dal som massene av everntyrlystne unge gullgravere ennå ikke har funnet. Ved enden av reisen ligger det visstnok en forlatt hus, en del utstyr, og muligens en framtid fri for bekymringer.

Black Hills vil være westernlaiv der settingen ikke er en by, men den villmarken som man ønsket å temme. Fokuset ligger på vanlige mennesker i en uvanlig, og avgjørende situasjon. Det vil derfor være lite rom for de helt ekstreme western-karakterene. Laiven kommer til å ha et historisk bakteppe, med dette mener vi at historien vil legge ramer for spillet men at vi også vil ha muligheten til og uterlate eller omdefinere deler av dette bakteppe for å skape et bedre spill. Målet er å skape en low-key western-følelse.

Black Hills er en westernlaiv, og en vandrelaiv. Det vil si at spillerne beveger seg i landskapet i rollen, og at selve reisen er en viktig del av laiven. Rollene vil være mennesker som har forlatt alt de eier for en usikker framtid som gullgravere, og muligens gårdbrukere. Laiven vil ta for seg reisen det siste stykket fram til gårdshuset, en reise som til fots vanligvis ta omkring 3-4 timer. Her vil selvsagt godt fottøy prioriters framfor historisk fottøy.

Hele spillområdet, og veien fram dit, er ubebodd og avsidesliggende. Det er likevel mobildekning.

Hjemmeside med mer informasjon er under produksjon.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen