Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
1905
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Oslo
Sted:
Furukollen Feriehjem
Ønsket ant. delt:
ca 30
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
21.11.2012
Dato/tid for slutt:
25.11.2012
Varighet:
Påmeldingsfrist:
01.09.2012
Betalingsfrist:
01.09.2012
Aldersgrense:
16
Arrangører:
Anne Marie Stamnestrø, Angelica Voje
E-post:
Hjemmeside:
http://1829-1905.blogspot.com/
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Kristiania, 1905

Unionen er oppløst, Norge er selvstendig. Snart kommer vår nye konge til landet, og i glede over dette, inviterer familien Middelfart slekt og venner til sitt hjem for å feire vår nyvunne frihet og kongefamiliens forestående ankomst. (Slik folk i vår tid har fest i gaten for å feire William og Kates bryllup, eller dronningens Diamond jubilee.)


Herr og Fru Middelfart er kjent for å være glad i en fest, så dette er en anledning man ikke kan la gå fra seg.

Det er ikke bare på nasjonalt plan at forandringene brer om seg. Et nytt århundre har nettopp begynt, byene vokser, nye oppfinnelser ser dagens lys i rasende fart, industrien og optimismen over menneskets skaperkraft er på topp, og sosiale skiller begynner å utviskes. Det er slutten på den lange viktoriatiden, og starten på en ny og mer moderne verden.


Denne laiven er på mange måter en meget løs og frittstående fortsettelse av Norges Dæmring. Der var den nye unionen med Sverige i fokus, nå er det unionsoppløsningen som står for tur. Norsk nasjonalisme og selvfølelse har utviklet seg.
Noen av rollene vil være etterkommere av roller fra ND.
MEN! Det er overhodet IKKE nødvendig å ha vært med på ND, og man vil få like måte ut av denne laiven uansett. Laiven er satt nesten 80 år senere, så ting som har skjedd på tidligere laiver vil i liten grad påvirke denne laiven, men kun danne et bakteppe og være gjenstand for familiehistorie.


På denne laiven vil vi utforske de sosiale og politiske endringene, stemningen i Norge rundt unionsoppløsningen, og den nye tiden. Det vil også være en del personlige intriger som går på mellommenneskelige forhold.

Vi ønsker oss en realistisk spillestil.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen