Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Brødre i blekket
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Den lille stille modernistlaiven
"One-liner":
Introvert spillestil og sparsom dialog på en hytte uten strøm og vann. Den eneste SiSen du vil møte bor i ditt eget hode.
Fylke:
Oslo
Sted:
Sellanrå turisthytte, Maridalen
Ønsket ant. delt:
12
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
3.10.2015
Dato/tid for slutt:
4.10.2015
Varighet:
1 døgn.
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
01.09.2015
Aldersgrense:
Arrangører:
Stine Mari Haugen
E-post:
sophusquist@gmail.com
Hjemmeside:
http://kreutzfeld.blogspot.com
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Den lille, stille modernistlaiven
Maridalen, Oslo, 1954.

Hvor er det blitt av Tancred? Geografisk sett vet vi hvor han er, men metafysisk sett er han fjern. Så langt borte. Han svarer ikke på brev. For noen måneder siden fikk han en jobb ute i skogen, og forsvant inn i seg selv. Festens midtpunkt har implodert.

Vi er nødt til å finne ut hva som har skjedd, så vi samler oss og går i fellesskap. Skogen omslutter oss som en nølende, klam omfavnelse vi nesten hadde glemt. Den fremmedgjøring vi normalt føler når vi glir gjennom Oslos gater er hundrefold doblet når vi går her på jordbunn som gir et dumpt ekko av evighet for hvert steg.

Du er dikter. Poet eller kritiker. Sannsynligvis modernist, men det er også noen råtne epler som støtter Øverland iblant oss. De er mennesker de også. En venn er mer enn en meningsfelle.

Vi prøver å gjøre noe viktig med kunsten vår. Vi prøver å åpne øyne. Vi vil ta det sprengte verdensbilde som ligger foran oss i tusen biter, og vi vil samle bitene igjen. Men ikke slik de var. På nye måter. En abstrakt mosaikk av det som var, sammensatt av biter med detaljer vi kjenner igjen, og som får ny mening i nye sammenhenger. Og så kommer Øverland. Som en valse. Som en krigsmaskin. Og meier oss ned. Tungetale kaller han det vi gjør. Men kunstens verdi bestemmes ikke av én mann. Kunst er den enkeltes smerte. Vi forenes i smerte. Vi er brødre i blekket.

Har du en mariusgenser liggende i skapet, en femtitallskjole som ikke har fått lufta seg på en stund, en pipe som er i ferd med å støve ned eller noen tørre vittigheter du gjerne skulle fått anledning til å bruke? Bli med. Herrer oppfordres til å søke.

Påmeldingen åpner 8. februar.

NB! Laiven kommer til å ha en introvert spillestil. Utropstegn er bare tillatt som litterært virkemiddel, og utestemme er noe Øverland driver med.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen