Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Blod i sanden
Arr. type:
Laiv
Status
Avlyst
Alias:
"One-liner":
Fylke:
Oppland
Sted:
Kleve Gård, Gausdal
Ønsket ant. delt:
24
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
8.9.2017
Dato/tid for slutt:
10.9.2017
Varighet:
En helg
Påmeldingsfrist:
Betalingsfrist:
Aldersgrense:
Arrangører:
Per Anders Engelstad, Fredrik Hatlestrand
E-post:
Hjemmeside:
http://blodisanden.wixsite.com/laiv
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

13.06.2017 - Avlyst

"La oss gjøre oss fortjent til retten til ikke å skamme oss, men være stolte av vår eksistens (...). Ettersom vi midlertidig er fratatt vårt Moderland, la oss bevare i egne rekker ikke bare troen på Henne, men en utøyelig vilje til dåd, offer, og etablering av en forent, vennlig familie av dem som ikke la sine hender ned i kampen for Hennes frigjørelse."
-Kaptein Vasilij Orekhov, veteran, Den Hvite Armé

Hva slags laiv er dette?
Historiskinspirert laiv med fokus på kultur og relasjonsspill. Settingen er den russiske revolusjonen i 1917, sett fra perspektivet til adelen og de øvre samfunnslag. Multimedia og blackbox kan bli brukt som virkemidler.

Stikkord:
Fatalitet, te, helhjertethet, suppe, sentimentalitet, pannekaker, fellesskap, vodka og gjestfrihet.

Pris:
Rundt 2000kr, inkludert kost, losji og felles transport til laivstedet.

Innledning:
Landsted, Petrograd omegn, september 1917. Den store krigen raser i Europa. Vi har lidd store tap mot vår gamle fiende Tyskland. Blant troppene herjer mytteri og forfall, og i gatene ulmer revolusjonen. Bolsjevikene graver sitt feste stadig dypere. De graver vår felles grav. Russisk blod flyter der ute og her hjemme. Tsaren er tvunget fra sin trone. Familien i husarrest. Flere av våre egne har allerede dratt; andre forsvunnet. Kan vi bli? Er det overhodet en fremtid for oss her; for våre barn?

Gamle kjente samles. De fleste sivile. Familier, rivaler og gode venner. Mange av oss for siste gang. Viktige beslutninger må treffes, planer legges og gamle feider begraves. Hvis ikke vil vårt resterende håp svinne hen. Samtidig står vi sammen i lidelsen, og i lidelsen finnes frelse. Det er fortsatt noe godt i verden. Det må være en mening. Vi løfter våre glass for henne. Hun kaller. Hvordan kan Moderlandet bestå?

"Hva skriver vi for, med blod i sanden?
Naturen behøver ikke våre brev."
-Bulat Okudzhava

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen